PIŽON ZA SRPSKI TELEGRAF: Uspesi Zvezde i Partizana bili bi vetar u leđa srpskom fudbalu

Autor:

Sport

16.08.2017

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni igrač Vladimir Petrović Pižon izjavio je da bi dobri rezultati Crvene zvezde i Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope dali vetar u leđa srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Pižon veruje u uspeh naših klubova i reprezentacije

Crvena zvezda će u četvrtak u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope igrati protiv Krasnodara, a Partizan će se sastati sa Videotonom.

 - Plasman Zvezde i Partizana u Ligu Evrope bi mogao da bude vetar u leđa za srpski fudbal. Krasnodar i Videoton su teški protivnici i neće našim timovima da bude lako. Danas svi igraju fudbal. Nema više lakih protivnika. Navijači su željni dobrih utakmica, a ovo je ujedno prilika da naša dva tima dobro i zarade - rekao je Petrović.

Srbija ima velike šanse da se plasira na SP

On je rekao da naša selekcija ima dobre šanse da se plasira na SP 2018, koje će biti održano naredne godine u Rusiji. Srbija će 2. septembra na svom terenu igrati protiv Moldavije, a potom će gostovati u Irskoj.

- Reprezentacija nam dobro igra. Nismo džabe na prvom mestu na tabeli. Naredne dve utakmice su veoma značajne i ako ostvarimo uspeh, bićemo korak bliže Mundijalu, a to je ono što želimo - da se posle duže vremena plasiramo na SP. Moram da ponovim, uspeh reprezentacije, kao i Zvezde i Partizana dao bi veliki vetar u leđa srpskom fudbalu - naveo je legendarni srpski fudbaler.

On nije želeo previše da komentariše spisak igrača selektora Srbije Slavoljuba Muslina uoči duela sa Moldavijom i Irskom.

 - Selektor najbolje zna ko je u kakvoj formi. To je njegov izbor i treba ga podržati. Nije lepo da pravimo afere usred kvalifikacija. Selektorova je poslednja i ne sme se remetiti mir i atmosfera u reprezentaciji koja je dobra. Tek kada prođu kvalifikacije, onda bi trebalo pričati ako ima nekog razloga - naveo je on.

Mladi treneri bi mogli dosta da nauče od Pižona

Petrović je u trenerskom poslu zabeležio zapažene rezultate uglavnom trenirajući Crvenu zvezdu, klub u kome je stekao i igračku afirmaciju. On je čevrta Zvezdina zvezda. Pižon je trenutno bez angažmana.

 - Voleo bih još da radim kao trener. Nije još vreme za penziju... Ne samo da bih voleo da radim, nego bi se pored mene i mnogi mlađi treneri pored mene naučili ovom poslu - kaže Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading