JOVIĆ I MESI UBITAČAN TANDEM BARSELONE!

Autor:

Sport

04.12.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorske partije Luke Jovića (20) u Ajntrahtu raspametile su fudbalski svet, pa se tako posle Liverpula i Bajerna u trku uključila velika Barselona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović gazi

Katalonci, predvođeni sportskim direktorom Erikom Abidalom, presekli su: "Hoćemo Jovića na leto, da bude paklen tandem sa Mesijem"!

Kako pišu ugledni španski i britanski listovi, ubica protivničkih golmana Luis Suarez (31) u opasnom je padu forme, za to su krive godine. Potrebna je sveža krv u špicu napada, pa je izbor posle dugog lutanja pao na gol-mašinu Frankfurta.

ODUVAO LEVANDOVSKOG

Prvi strelac Bundeslige sa 10 golova na 11 mečeva, koji je iza sebe ostavio rasne strelce poput Roberta Levandovskog, Marka Rojsa, Tima Vernera, živi svoj san u Nemačkoj, pa bi već na leto za basnoslovnu svotu mogao da se preseli na Nou Kamp. Prvo je neophodno da Ajntraht od Benfike otkupi Lukin ugovor jer imaju pravo preče kupovine, a posle zadovoljno mogu da trljaju ruke nakon što je Barselona poručila Abidalu da do leta finišira čitav posao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Srbin se uklapa u profil igrača koji trenutno Barselona traži na tržištu. Jović odmah može da se priključi prvom timu, kao što je to bio slučaj sa štoperom Samjuelom Umtitijem 2016. godine, koji je premašio očekivanja i postao saigrač Đeraru Pikeu u odbrani već u prvoj sezoni - navodi specijalizovani fudbalski portal Goal.com.

ULIČNI FUDBALER

Koliko je u stvari Jović strašan i savremen napadač, najbolje opisuju reči njegovog bivšeg saigrača Kevina Princa Boatenga, sada člana Sasuola.

- Njemu je fudbal u genima, on je ulični fudbaler i ima nos za gol. Golove postiže glavom, levom ili desnom nogom, njemu je svejedno. Savršeno je tehnički potkovan, šutira s obe noge, poseduje sve što treba jednom vrhunskom napadaču - nahvalio je Princ mlađeg kolegu.

Ukoliko Barselona dobije bitku za Jovića, biće to prvi srpski fudbaler posle Dragana Ćirića, koji je davne 2000. godine nosio dres Katalonaca.

Barsa ceni Srbe: Hteli Baneta i Rukavinu

Da Barselona i te kako ima pozitivno mišljenje o srpskim fudbalerima, najbolje potvrđuje podatak da su nedavno bili zainteresovani za usluge bivšeg kapitena "orlova" Branislava Ivanovića, kao i standardnog desnog beka Antonija Rukavine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading