TRIJUMF ZLATA VREDAN: Trofej kupa "stanuje" u Starčevu, ali je BAK sada stigao do jako bitnih bodova u ligi!

Autor:

Sport

17.04.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici trenera Živkovića odigrali jako kvalitetnu partiju.

TRIJUMF ZLATA VREDAN: Trofej kupa "stanuje" u Starčevu, ali je BAK sada stigao do jako bitnih bodova u ligi!

Foto: FK BAK Bela Crkva

U okviru 23. kola Vojvođanske lige Istok ekipa BAK-a iz Bele Crkve ugostila je sastav Borca iz Starčeva. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa pretposlednje pozicije i 17 osvojenih bodova, dok su gosti bili na osmom mestu sa 14 bodova više.

Republika

Pre samo desetak dana ovi klubovi sastali su se u okviru finala kupa, i tada je Borac iz Starčeva uspeo da osvoji pehar, rezultat je bio 2:1 u njihovu korist. Meč u Beloj Crkvi je bio jako važan za domaćina, imajući u vidu da se ekipa bori za opstanak u ligi.

Od prvog minuta igralo se jako tvrdo, navijači nisu imali mnogo toga da vide na terenu gradskog stadiona, velika borba, želja i zalaganje sa obe strane dovelo su do jako čvrste partije.

Tokom prvog poluvremena iskusni gosti iz Starčeva imali su više prilika da stignu do vođstva, i pored toga što je posed bio izjednačen, međutim mreža golmana Sedljaka je ostala mirna. Najbolju šansu tokom prvih 45 minuta ipak su imali domaći, ali je udarac fudbalera BAK-a sa pet metara glavom otišao van gola.

Republika

Foto: FK BAK Bela Crkva

U Beloj Crkvi se "lakše diše"

Već nakon sedam minuta igre u nastavku viđena je prva promena rezultata. Dosuđen je kazneni udarac u korist BAK-a, a isti je u pogodak pretvorio Miroslav Stjepanović, 1:0 za tim iz Bele Crkve.

Taktička postavka trenera Petra Živkovića u drugom delu, ali i nakon vodećeg pogotka njegovog tima je bila dosta bolja, "pametnija". Čekala se šansa da se novim golom reši pitanje pobednika, ali se isto tako i branila svoja mreža.

Gosti su imali dve odlične prilike da stignu do izjednačenja, ali je u oba navrata golman Sedljak odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu. 

Sedam minuta pred kraj utakmice, verovatno najbolji pojedinac na terenu, Marko Kračunjel pogotkom uvećava prednost BAK-a na 2:0, i time je postavio i konačan rezultat susreta.

Da je ovaj meč bio pun duela i da su se igrači borili za svaku loptu pokazuje i podatak da je sudija Gvozdenov pokazao čak deset žutih kartona (6:4).

BAK (Bela Crkva) - Borac (Starčevo) 2:0 (0:0)

BAK: Sedljak, Bekirovski (od 76' Čolak), Andrejić, M. Jožić, Starović, Kračunjel (od 88' J. Jožić), Milković, Motorov, A. Jungić (od 76' Marić), Stjepanović (od 93' Trifunović), D. Jungić (od 93' Crnogorac)

Borac: Polić, Delić, Bajić, Ivanović, Turkalj, Azuc (od 76' Lukić), Josimov (od 46' Petković), Gigović, Lukić (od 87' Luković), Jovanović (od 27' Đurković), Petrović 

Ovim trijumfom BAK je nakon dužeg vremena izašao iz zone ispadanja i sada se nalazi na prvoj poziciji iznad crte, u sledećem kolu tim iz Bele Crkve gostuje Jedinstvu (Banatsko Karađorđevo), klubu koji ima samo jedan bod više u odnosu na njih. Predstojećeg vikenda u Starčevo stiže Budućnost iz Srpske Crnje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading