SIGURAN HOD CRVENO-BELIH: Tri koraka bliže ostvarenju cilja - pitanje šampiona se rešava u predstojećem velikom derbiju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.04.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija trijumfa je nastavljena i povratak u prvoligašku konkurenciju nakon četiri godine, sada je realan.

SIGURAN HOD CRVENO-BELIH: Tri koraka bliže ostvarenju cilja - pitanje šampiona se rešava u predstojećem velikom derbiju!

Foto: FK Borac 1926 Čačak

Fudbaleri čačanskog Borca 1926 ostvarili su novi trijumf na nezgodnom gostovanju u Požarevcu i sada su još jedan korak bliži ostvarenju cilja, osvajanju pehara u ovosezonskoj zapadnoj grupi srpskoligaškog karavana

 

Uoči meča protiv ekipe Mladog radnika 1926, Čačani su ostvarili 12 uzastopnih trijumfa što ih je i dovelo u poziciju da sami odlučuju o svojoj sudbini, a želja svih u redovima popularnih "zebri" bila je da se zabeleži trijumf uoči velikog derbija protiv pribojskog FAP-a koji je na programu narednog vikenda.

Oko 450 ljubitelja fudbala na požarevačkom stadionu "Dr Mihailo Andrejević Andrejka" prisustvovalo je zanimljivoj fudbalskoj predstavi koja je rešena tek u nadoknadi vremena.

Igrao se drugi minut nadoknade utakmice kada je u šesnaestercu domaćina jedan od defanzivaca Požarevljana igrao rukom i za sudiju Aleksandra Nikolića dileme nije bilo, jedanaesterac. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Veljko Bogićević koji je matirao Aleksu Avrama i pored činjenice da je golman Mladog radnika 1926 dobro procenio gde će Bogićević uputiti loptu, ali je udarac bio jak i precizan.

Pet minuta kasnije, kada se očekivao poslednji sudisjki zvižduk, brzi kontranapad gostiju, Vukašin Marković upošljava Arsenija Vranića koji se našao u poziciji "1 na 1" sa čuvarom mreže Požarevljana i stavljena je tačka na pitanje pobednika.

 

- Srpska liga Zapad, 22. kolo:

Mladi radnik 1926 (Požarevac) - Borac 1926 (Čačak) 0:2 (0:0)

Strelci: V. Bogićević u 90+2. iz jedanaesterca i A. Veanić u 90+7. minutu

Stadiom: ""Dr. Mihailo Andrejević Andrejka", Požarevac

Gledalaca: 450

Sudija: Aleksandar Nikolić

Žuti kartoni: M. Živanović, L. Paunović, M. Janković, M. Đorđević (Mladi radnik 1926); S. Pantić, S. Kovačević, d. Rakočević-trener (Borac 1926)

Crveni karton: S. Petrović (Mladi radnik 1926)

Mladi radnik 1926 (Požarevac): Avram, Živanović, L. Đorđević (I. Đorđević), Marković, Dimitrijević, Luković, Miloradović, M. Đorđević, Stević, Petrović (Denković), Paunović.

Borac 1926 (Čačak): Stanić, Janjić, Todosijević, Pantić, Rakonjac (MIlinković), Bogićević, Stevanović, Pelivanović (Vranić), Grbović, Kovačević, Milekić (Marković).

Novim trijumfom Čačani su zadržali osam bodova prednosti u odnosu na jedinog rivala, FAP Priboj, a već narednog vikenda u Čačku će biti odigran veliki derbi u kojem će se sastati dve prvoplasirane ekipe i u kojem "zebre" eventualnom pobedom, mogu i definitivno obezbediti povratak u Prvu ligu Srbije.

Sa druge strane ekipa Mladog radnika 1926 u nedelju 21. aprila gostuje u Vrelu, ekipi Vrelo Sporta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading