ČUDO IZ ZAVLAKE: Mlada i ambiciozna uprava Jedinstva nastavlja da ispisuje nove stranice klupske istorije!

Autor:

Sport

04.04.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija se ovog proleća piše u Zavlaci.

ČUDO IZ ZAVLAKE: Mlada i ambiciozna uprava Jedinstva nastavlja da ispisuje nove stranice klupske istorije!

Foto: FK Jedinstvo Zavlaka

U okviru 1/4 finala kupa FS Regiona Zapadne Srbije ekipa Jedinstva iz Zavlake ugostila je sastav Železničara iz Lajkovca, meč je odigran na terenu u Zavlaci pred oko 300-tinak gledalaca.

Republika

Domaći tim se prošle sezone izborio za istorijski plasman u Mačvansku okružnu ligu, gde trenutno drži peto mesto na tabeli, dok su gosti iz Lajkovca bili redovni učesnik Srpske lige Zapad, ali se trenutno nalaze u Kolubarsko-mačvanskoj zoni na deobi pete pozicije.

Prvo poluvreme bilo je jako tvrdo, bez nekih izglednih šansi pred golmanima na obe strane. Gosti su pokušavali, dok je domaćinu bio potreban određeni period da se oslobodi pritiska, i da zaigra kako zna.

Na startu drugog dela gosti iz Lajkovca izvršili su tri izmene, dok su domaći nastavili sa startnih 11. Igrao se dosta bolji fudbal, fudbaleri Železničara su krenuli ka golu rivala, ali se i Jedinstvo nije povuklo.

Dosta otvorenija igra, sa većom željom i rizikom dovela je i do prvih žutih kartona, kojih je na utakmici bilo pet ukupno. I pored velike volje za vođstvom, beležimo dve odlične šanse za Jedinstvo, ali promene rezultata nije bilo.

Pristupilo se izvođenju penala, nakon kojih su plasman u dalji tok takmičenja ostvarili domaći fudbaleri. Junak penal serije bio je golman Jedinstva, Nikola Anđelković koji je odbranio dva udarca fudbalera Železničara.

Jedinstvo (Zavlaka) - Železničar (Lajkovac) 0:0 (PEN 4:2) (0:0)

Jedinstvo: Anđelković, Vragolić, Antonić, Mi. Ilić, Nešić, Gligorić, Pantić (od 64' Grbić), Nestorović, Dojić (od 94' Todorović), Stojčić, Ml. Ilić

Železničar: Gligorijević, Velimirović (od 46' Žarić (od 85' Milivojević)), Tomić, Filipović, Mićić, Matić, Spasojević, Savić, Branković (od 46' Marković), Brkić (od 46' Stepanović), Simeunović

Mlada uprava Jedinstva od jeseni 2021. godine preuzela je klub, i već sada se vide rezultati na delu mladih i ambicioznih ljudi, koji su spremni za rad 24/7. Tim iz Zavlake nikada u istoriji nije igrao sa Železničarom, ovaj plasman je veliki uspeh za selo koji broji manje od 1000 stanovnika. 

U sledećem kolu kupa tim iz Zavlake ugostiće FAP iz Priboja, trenutno drugoplasirani sastav Srpske lige Zapad.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading