PRIMARNI CILJ JE OSTVAREN: Lider već sada obezbedio plasman u plej-of - TITULA je naredna meta ovosezonskog takmičenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.03.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve smo bliži startu odlučujućeg dela sezone...

PRIMARNI CILJ JE OSTVAREN: Lider već sada obezbedio plasman u plej-of - TITULA je naredna meta ovosezonskog takmičenja!

Foto: OFK Beograd

Nakon uvodna četiri iznenađujuća prolećna rezultata na startu nastavka takmičenja u okviru Prve lige Srbije, u derbi meču 25. kola drugog stepena srpskog klupskog fudbala, OFK Beograd je zabeležio ubedljiv trijumf.

 

Na Omladinskom stadionu "romantičari" su rezultatom 4:1 savladali do sada najbolju ekipu drugog dela sezone, lazarevačku Kolubaru. Golove za ekipu trenera Sime Krunića postigli su Saša Marković, Dejan Georgijević, Nikola Mituljikić i Dragan Stoisavljević, čime su plavo-beli ne samo stigli do prve "prolećne trojke", već su navedeni pogotci bili i prvi nakon više od 360 minuta posta.

 

 

Ovim trijumfom OFK Beograd je stigao do 55 osvojenog boda i sada je i teoretski otklonjena dilema kada je plasman u plej-of fazu takmičenja u pitanju. Naime, ekipa sa stare Karaburme je ostvarila dovoljnu bodovnu razliku u odnosu na konkurente i postali su prva ekipa koja je i teoretski obezbedila plasman u grupu koja će se u narednom periodu boriti za šampiosnki pehar i plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Do kraja ligaškog dela takmičenja plvo-beli će na svom stadionu dočekati Smederevo 1924 i OFK Vršac, dok ih očekuju gostovanja sremskomitrovačkom Radničkom, novosadskoj Mladosti GAT i Mačvi iz Šapca.

Kada je reč o ostalim ekipama koje se bore za plasman u plej-of fazu takmičenja, najveće šanse da se nađu u "izabranom društvu" imaju drugoplasirani Tekstilac iz Odžaka i Inđija Toyo Tires koja se u ovom momentu nalazi na trećoj poziciji, dok je o ostalim ekipama, u ovom momentu teško govoriti, s obziroma da razlika između četvrtoplasiranog Smedereva 1924 i devetoplasiranog OFK Vršca iznosi svega pet bodova, što se lako može promeniti u predstojećih 450 minuta ligaškog fudbala.

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Stadion u Odžacima kuca na vrata superligaškog karavana

 

Već narednog vikenda očekuje nas naredna takmičarska runda, nakon koje će mnogo toga biti jasnije, ili možda i neće...

- Parovi 26. kola Prve lige Srbije:

Inđija Toyo Tires (Inđija) - Metalac (Gornji Milanovac)

GFK Sloboda (Užice) - Jedinstvo (Ub)

Mačva (Šabac) - Radnički (Novi Beograd)

OFK Vršac (Vršac) - GFK Dubočica (Leskovac)

Mladost GAT (Novi Sad) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad)

Smederevo 1924 (Smederevo) - RFK Grafičar (Beograd)

Radnički (Sremska Mitrovica) - OFK Beograd (Beograd)

Kolubara (Lazarevac) - Tekstilac (Odžaci)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading