MEROŠINCI IMAJU ZA ČIME DA ŽALE: Dva gola Jovanovića nedovoljna za tri boda - remi u Azbresnici!

Autor:

Sport

12.03.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Borca se vratio u meč nakon crvenog kartona u redovima rivala.

MEROŠINCI IMAJU ZA ČIME DA ŽALE: Dva gola Jovanovića nedovoljna za tri boda - remi u Azbresnici!

Foto: FK Rad Merošina

U okviru 19. kola Nišavske okružne lige ekipa Borca iz Azbresnice ugostila je sastav Rada iz Merošine, domaći tim je u ovaj meč ušao sa 14. pozicije, dok su gosti bili na osmom mestu u ligi.

Republika

Pravi borben, takmičarski meč odigran je na terenu u Azbresnici između dva kvalitetna tima, domaćin je na prolećnoj premijeri zabeležio jako bitan trijumf, dok su gosti poraženi. Igralo se ofanzivno od prvog minuta, išlo se sa velikom željom na svaku loptu, što je obradovalo oko 100-tinak navijača od samog starta.

Igrao se 10. minut kada je mladi Ilija Ilić poslao pas u prostor do Uroša Jovanovića, koji iz prve šalje loptu uz desnu stativu golmana Perića, 1:0 za Rad. Smirili su malo igru gosti nakon vođstva, ali se i domaćin probudio, pa su viđene šanse u oba šesnaesterca.

Do odlaska na odmor beležimo tri žuta kartona, dva u koloni tima iz Merošine, i jedan u redovima domaćeg sastava. Za vreme pauze izvršena je jedna izmena u ekipi iz Azbresnice.  

Odličan ulazak gostiju u drugi deo igre rezultirao je novim golom, kapiten Danijel Dinić poslao je upotrebljivu loptu ka golgeteru Rada, Jovanoviću, koji je odlično prima i šalje je pod prečku, 2:0. 

Krenuli su domaći na sve ili ništa, i nakon sedam minuta od drugog primljenog gola uspeli su da prepolove svoj zaostatak. Kapiten Borca, Miloš Miletić prošao je odbranu rivala, centrirao je pred gol Rada, gde se najbolje snašao Đorđe Đorđević, 2:1. 

Umirili su igru gosti, ali je situaciju na terenu ubrzo "pokvario" štoper gostiju, mladi Vladica Dinić koji je za tri minuta dva puta "požuteo", pa je ostavio svoj tim sa deset igrača u polju. Od tog momenta domaćin vrši pritisak na polovini rivala, i na isteku 76. minuta preko rezerviste Nemanje Stolića stiže do izjednačenja, 2:2. 

Igralo se skroz otvoreno u poslednjih 15-tak minuta utakmice, šansi je bilo na obe strane, ali su golmani Perić i Mitić bili na visini zadatka, pa je meč završen remijem, 2:2.

Borac (Azbresnica) - Rad (Merošina) 2:2 (0:2)

Borac: Perić, Ilić (od 46' Dimitrijević), N. Tasić, B. Tasić, Mihajlović, Nikolić, M. Miletić, Ilić (od 55' Banković), Đ. Đorđević, B. Đorđević, P. Miletić (od 74' Stolić)

Rad: Mitić, V. Dinić, Nikolić, Todorović, D. Dinić, Stanimirović (od 72' Milosavljević), Ibrić, Miladinović, Vučković (od 88' Punoševac), Jovanović, Ilić (od 80' Milić)

U sledećem kolu Rad dočekuje Moravac iz Čečine, dok sastav iz Azbresnice ide na gostovanje Toplici iz Šarlinca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading