KIKS JESENJEG PRVAKA JE ISKORIŠĆEN: OFK Aranđelovac je preko Bukovika stigao do deobe prve pozicije na tabeli!

Autor:

Sport

12.03.2024

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trka za šampionski pehar dobija novu epizodu.

KIKS JESENJEG PRVAKA JE ISKORIŠĆEN: OFK Aranđelovac je preko Bukovika stigao do deobe prve pozicije na tabeli!

Foto: OFK Aranđelovac 1979

U okviru prolećne premijere Šumadijske okružne lige (16. kolo) ekipa Mladog borca iz Bukovika ugostila je sastav OFK Aranđelovca 1979. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 14. pozicije i isto toliko osvojenih bodova, dok su gosti bili na drugom mestu, sa dva boda zaostatka za liderom.

Republika

Stadion "Vis" u Bukoviku okupio je oko 250 gledalaca, odlična utakmica od prvog minuta, ofanzivna postavka gostiju rezultirala je sa mnogo prilika pred golom rivala. Peralović, Veličković, Krstić i Milivojević pretili su glmanu Mijailoviću, ali svi udarci nisu uspeli da pronađu put do mreže Mladog rudara.

Na isteku 25. minuta došlo je do promene rezultata, kombinacija Borkića i Seradara, lopta stiže do Vladimira Peralovića koji je šalje u gol rivala, 1:0 za OFK Aranđelovac. Samo par minuta kasnije, kontra domaćina, faul u šesnaestercu i penal za Mladi rudar. Siguran "sa kreča" bio je Aleksandar Radić, 1:1.

Do odlaska na odmor dva puta je Serdar mogao vratiti prednost na stranu svog tima, međutim nije bio precizan, sa druge strani domaćini su mogli do prvog vođstva, ali je udarac otišao preko gola.

Republika

Foto: OFK Aranđelovac 1979

Krajnji ishod

Drugo poluvreme počelo je dominacijom gostujućeg sastava, Serdar danas baš nije imao sreće, jer je novi njegov pokušaj završio na gornjem okviru gola. Na isteku 65. minuta nakon dužeg napada OFK Aranđelovca, Veličković je dobio udarac po nogama, sudija Veselinović pokazuje na penal. Peralović po drugi put na utakmici donosi prednost gostiju.

Šanse pred golom domaćina se nižu, prošlosezonski zonaš želi da još jednim golom reši pitanje pobednika i da ne dovede sebe u situaciju da lopta završi u njegovoj mreži. Na isteku 84. minuta nakon udarca Stefana Veličkovića iz prekida, lopta kači nekog od fudbalera, i završava u mreži Mijailovića, 3:1.

Samo minut kasnije, Serdar u napadu, lopta opet završava na okviru gola, ovoga puta na stativi, ali je odbitak ispratio rezervista Lazar Andrić, koji je uspeo da postigne gol za 4:1. Pred sam kraj utakmice domaći preko mladog Mladena Petrovića stižu do konačnih 4:2.

Mladi rudar 1954 (Bukovik) - OFK Aranđelovac 1979 2:4 (1:1)

Mladi rudar 1954: Mijailović, Staničić (od 75' Spasojević), Stojanović (od 67' Milićević), Savić, Milanović (od 53' Komnenović), Petronijević, Tolić, Radić (od 67' Gavrilović), Ml. Petrović, Sr. Savić (od 75' St. Savić), Ma. Petrović

OFK Aranđelovac 1979: Jovetić, Milivojević, Drndarević, Borikić, Blagojević, Jovanović (od 61' Andrić), Krstić, Peralović, Veličković, Serdar, Simonović 

Iz gostujućeg tabora nakon meča poručili su:

Nimalo lako gostovanje i veoma važna pobeda. Naši momci su bili istrajni i strpljivo čekali da se mreža domaćina konačno otvori i da se meč privede kraju. Apsolutno zaslužena pobeda i pohvale celoj ekipi. Takmac za prvo mesto je remizirao u Orašcu, pa smo sada na deobi prvog mesta. Idemo da vežemo još 3 boda sledeće nedelje i odbranimo domaći teren! Napred OFKA!  

U sledećem kolu u Aranđelovac stiže ekipa Saranova, dok sastav Mladog rudara ide na noge ŽSK-u iz Žirovnice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading