VEROVALI, ILI NE: Podatak za fudbalske anale - do sada nezabeleženo u istoriji ove igre!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.03.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal jeste najpopularnija igra na svetu, ali neki događaji zaista mogu da iznenade i najvernije njegove poštovaoce.

VEROVALI, ILI NE: Podatak za fudbalske anale - do sada nezabeleženo u istoriji ove igre!

Foto: FK Stari Drugari

U vikendu za nama odigran je veliki broj prvenstvenih mečeva širom Srbije, ali su u pojedinim regionima igrani i mečevi kup takmičenja koji su svakako doneli velika uybuđenja.

 

U nedelju 3. marta na programu su bili mečevi četvrtfinala Kupa Fudbalskog saveza opštine Ljig-Mionica, a jedan od, ispostaviće se možda i istorijskih mečeva, odigran je u Latkoviću mestu u opštini Ljig, gde je domaći Proleter dočekao Stare drugare iz Ljiga, ekipu koja prvenstvene borbe u aktuelnoj sezoni vodi u Međuopštinskoj ligi Kolubara - "grupa Zapad".

Prema očekivanju sastav iz Ljiga je ostvario ubedljiv trijumf, mada se nije očekivalo da će čak 15 puta da se trese mreža domaćina, ali kuriozitet ovog meča jeste činjenica da glavni sudija Radivoj Uskoković za 90 minuta utakmice nije dosudio niti jedan prekršaj, a igra je prekidana jedino kod postizanja pogodaka i ofsajd pozicija.

Pored navedenog, treba napomenuti da prema informacijma koje donose izveštači sa ovog meča, igrač utakmice je bio čuvar mreže domaćeg sastava Milan Gojković koj je i pored 15 prmljenih golova, maestralno intervenisao u još barem deset situacija kada su svi već loptu videli u mreži.

Mora se istaći i podatak da je ekipa Proletera meč započela sa svega sedmoricom igrača, da bi im se tokom utakmice pridružio još jedan saigrač na terenu.

Foto: FK Stari Drugari

Sastav iz Ljiga se na maestralan način plasirao u završnicu kup takmičenja

 

- Kup FSO Ljig-Mionica, četvrtfinale:

Proleter (Latković) - Stari drugari (Ljig) 0:15

Strelci: D. Dejanović (3), M. Martinović (3), D. Antić (2), A. Đorđević (2), J. Prokić (2), M. Sajić, D. Petrović, A. Martinović

Stadion: FK Proleter, Latković

Glavni sudija: Radivoj Uskoković

Proleter (Latković): Gojković, Srećković, Damnjanović, Fatić, Savić, Đokić, Milosavljević, Antonijević.

Stari drugari (Ljig): Žujović, Andrić, Jevtić, Petrović, Martinović, Sajić, Mijailović, Dejanović, Đorđević, Ivanović, Prokić.

Treba napomenuti da je ekipa Proletera odustala od ovosezonskog takmičenja u okviru Opštinske lige Lajkovac-Ljig-Mionica, a sa druge strane fudbaleri starih drugara iz Ljiga u prolećnoj premijeri Međuopštinske lige Kolubara - "grupa Zapad" gostuju u Beloševcu istoimenoj ekipi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading