UMALO DA OD GOTOVOG NAPRAVE VERESIJU: Lider sve imao u svojim rukama, ali i strepeo u finišu meča! Premijerna prolećna runda obilovala senzacijama!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.03.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvodnih 90 takmičarskih minuta u 2024. godini u mnogome će odrediti dalji tok šampionata.

UMALO DA OD GOTOVOG NAPRAVE VERESIJU: Lider sve imao u svojim rukama, ali i strepeo u finišu meča! Premijerna prolećna runda obilovala senzacijama!

Foto: FK Zemun

Nakon puna tri i po meseca startovao je i prolećni deo sezone u okviru Srpske lige Beograd, a već nakon uvodnih 90 minuta fudbala može se naslućivati i krajnji ishod ovosezonske prvenstvene borbe.

 

Velika iznenađenja dogodila su se na stadionu u ulici Ljubice Luković gde je vicešampion ekipa Zvezdare poražena od obrenovačkog Radničkog minimalnim rezultatom 0:1, dok se trećeplasirani Teleoptik u "Zemunelo" vratio sa Dorćola praznih džepova pošto je ekipa GSP Polet Dorćola, takođe sa 1:0 upisala prve prolećne bodove.

Navedene rezultate iskoristio je jesenji šampion, ekipa Zemuna koja je na igralištu Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji zabeležila 12. prvenstveni trijumf u sezoni 2023/24, savladavši kumodraški Torlak.

Gornjovarošani su tokom prvog perioda igre imali daleko više izglednih prilika koje su krunisane i sa dva gola. Gornjovarošane je u vođstvo u 17. minutu doveo Strahinja Adamović koji je pogotkom okončao kontranapad svoje ekipe, da bi 20 minuta kasnije mrežu Miloša Rnića zatresao i iskusni napadač Milan Zorica koji je iskoristio pravovremeni centaršut sa pozicije ddesnog krila i koji je u maniru vrhunskih strelaca klizeći loptu prosledio iza leđa čuvara mreže Torlakovog gola.

Kada je isti igrač u 84. minutu postigao svoj drugi, a ukupno Zemunov treći pogodak, činilo se da je pitanje osvajača bodova rešeno, ali je u samom finišu meča viđena neočekivana drama.

Igrao se 89. minut meča kada Srđan Todorović koristi smušenost u odbrani gostiju i smanjuje rezultat, da bi samo nakon 65 sekundi glavni sudija Nikola Katić pokazao na "belu tačku", a sigurni izvođač najstrože kazne bio je Mailan Bajić za 2:3 i pravu dramu u samom finišu meča.

Ipak, do kraja meča rezultat se nije menjao, ta ko da je lider stigao do prvih prolenih bodova.

 

- Srpska liga Beograd, 16. kolo:

Torlak (Kumodraž) - Zemun (Zemun) 2:3 (0:2)

Strelci: S. Todorović 89`, M. Bajić 90`(11.m); S. Adamović 17`, M. Zorica 37`, 84`

Stadion: Igralište FSB na Adi Ciganliji

Sudija: Nikola Katić

Žuti kartoni: M. Živanović, V. Pražić, D. Jovanović (Torlak); O. Mijailović (Zemun)

Torlak (Kumodraž): Rnić, Cvetković, Rodić (N. Janković), Šalipur (Jovanović), Pražić, M. Janković, Milovanović (Živanović), Todorović, Petrović (Jovančić), Bajić, Krsmanović (Maksimović).

Zemun (Zemun): Borjan, P. Stojanović, Božić, Šalović, Mijailović (Jovanović), Tabaković, Vukićević (Kiso), Adamović (Kojić), Pavlović, M. Stojanović (Đorđević), Zorica.

Narednog vikenda na programu su mečevi 17. takmičarske runde u kojoj će lider iz Gornje varoši dočekati ekipu dobanovačke Budućnosti. Sa druge strane Torlak će priliku da stigne do prvih prolećnih bodova tražiti na teškom gostovanju u Obrenovcu gde će se sastati sa ekipom Radničkog koja je načinila prvorazrednu senzaciju osvajanjem celokupnog plena na Bulbulderu

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
taurunum_boy

03.03.2024 21:57

bravo momci💙💚