POVRATAK U MATIČNI KLUB: "Transfer bomba" za kraj prelaznog roka - nakon 16 godina opet u dobro poznatom dresu!

Autor:

Sport

14.02.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi-stari igrač.

POVRATAK U MATIČNI KLUB: "Transfer bomba" za kraj prelaznog roka - nakon 16 godina opet u dobro poznatom dresu!

Foto: Starsport

U poslednjih par sezona tim iz Velike Plane igra fudbal "vredan" plasmana u sam vrh tabele, slična stiuacija je i u aktuelnoj takmičarskoj godini gde trenutno Morava "zimuje" na trećem mestu.

Republika

Uprava kluba je u dosadašnjem prelaznom roku po mnogima odradila odličan posao po pitanju pojačanja. Prvi je u Velikoj Plani promovisan Petar Jovanović, zatim je stigao Jovan Mirić, Nikola Stanisavljević i Mateja Anđelković. 

Uprava kluba je promovisala još jednog rođenog Velikoplanjanina, koji se vratio kući posle gotovo 16 godina. Novi-stari fudbaler Morave od danas je i zvanično Marko Marković.

U dosadašnjoj karijeri Marković je nastupao za Partizan, Jedinstvo Užice, Mladost Lučani, Smederevo, Mladi Radnik, Zlatibor, Borac iz Čačka, Slogu iz Petrovca.. Jedan period igrao je i van granica naše zemlje, u Švedskoj za Vasalund i Galivare. 

Tridesetjednogodišnji štoper protekle jeseni nastupao je za Slogu 33 u okviru Srpske lige Zapad, bio je nezamenjiv član startne postave, ali je ekipa nešto slabijim rezultatima ostala na poslednjoj poziciji na tabeli nakon prvog dela sezone.

 

 

Marković je u dosadašnjoj karijeri zabeležio i četiri nastupa u Super ligi Srbije, 36 puta istrčao je na teren u okviru prvoligaškog karavana, dok se "najbolje oseća" u Srpskoj ligi gde je u dosadašnjoj karijeri upisao 150 utakmica. Treba napomenuti da je u dresu U17 selekcije reprezentacije Srbije igrao u 12 navrata.

Po mnogima Marković j jedan od najuspešnijih sportista Velike Plane, na oduševljenje gotovo svih navijača Morave, Marko je odlučio da zaduži dres matičnog kluba, i da pomogne u borbi za najviši plasman na tabeli. Sigurno je da tim dobio komandanta odbrane, koja je protekle jeseni kapitulirala "samo" osam puta (druga najbolja odbrana u ligi).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading