VEROVATNO NAJVEĆI IZAZOV U KARIJERI: Trener sa superligaškim iskustvom je stigao u Adorjan!

Autor:

Sport

10.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašan posao uprave.

VEROVATNO NAJVEĆI IZAZOV U KARIJERI: Trener sa superligaškim iskustvom je stigao u Adorjan!

Foto: facebook.com/printscreen/Mirko Jovanovic

Period u TSC-u

Prošlogodišnji osvajač visoke četvrte pozicije u okviru Srpske lige Vojvodina, u aktuelnom prvenstvu ne stoji baš najbolje, i na proleće će voditi bitku za opstanak u ligi.

Republika

Sastav iz Adorjana zimsku pauzu provodi na 13. poziciji sa 15 osvojenih bodova, bodovni saldo ekipa u donjem delu tabele je jako blizak, što znači da će se na proleće svaki bod "meriti duplo". Fudbaleri Tise protekle jeseni zabeležili su pet trijumfa i deset poraza, uz gol razliku 19:23 (-4). 

I pored odličnih rezultata prošle sezone, došlo je do rastanka sa dotadašnjim trenerom, Branislavom Bulatovićem, ove jeseni ekipu je sa klupe predvodio Dalibor Veselinov, a od proleća će novi šef stručnog štaba biti na klupi tima iz Adorjana. 

Uprava kluba je brzo reagovala i operaciju "opstanak" prepustila je Mirku Jovanoviću (52). Jovanović je protekle šest godine bio u fudbalskom klubu TSC iz Bačke Topole, gde je jedan period radio kao pomoćni trener, ali je određeno vreme obavljao i funkciju sportskog direktora.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen/Mirko Jovanovic

Mirko Jovanović - novi šef struke Tise

Što se tiče samostalne trenerske karijere novi šef stručnog štaba Tise je imao dvogodišnji mandat u Proleteru iz Novog Sada (2004-2006), dok je prolećni deo prvenstva sezone 16/17 bio na klupi Crvene zvezde (NS). 

Jovanović je za naš portal povodom novog posla poručio:

- Preuzeo sam Tisu nakon razgovora sa vlasnikom kluba, gospodinom Csabom Borsosom. Brzo smo se dogovorili s obzirom da se poznajemo još iz vremena dok sam boravio u TSC-u. Ambicije kluba su da se u nekom narednom periodu napadne viši rang. Nadam se da ću uspeti svojim radom i iskustvom da unapredim igru ekipe i da obezbedimo za početak opstanak, a kasnije i da napadnemo prvo mesto. 

Mirko je kroz igračku karijeru bio član mlađih selekcija Vojvodine, kasnije je kroz seniorski fudbal branio boje Mačve (Šabac), Bačke, Spartaka.. U Mađarskoj je nastupao za Honved i Haldaš, u Koreji za Jeonbuk, u Slovačkoj za Košice, dok jer karijeru završio u francuskom klubu Kretil.

Glavni cilj ovog proleća je svakako opstanak, a već za sledeću godinu se mogu praviti i mnogo veći planovi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading