PRED CRVENO-BELIMA JE ISTORIJSKI DUEL: Favorit je dobro poznat, ali im nadu niko ne može oduzeti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.12.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NAdu im definitivno niko ne može oduzeti...

PRED CRVENO-BELIMA JE ISTORIJSKI DUEL: Favorit je dobro poznat, ali im nadu niko ne može oduzeti!

Foto: OFK Vršac

Iza fudbaleria OFK Vršca je istorijska polusezona. Crveno-beli su prvi deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali na devetoj poziciji sa skorom od sedam pobeda, isto toliko poraza i šest remija i u ovom momentu sa 27 osvojenh bodova nalaze se na svega "pet koraka" od mesta koje vodi u baraž za popunu superligaškog karavana.

 

Međutim, ono što je posebno obeležilo prethodnu jesen, jesu ostvarenja OFK Vršca u okviru nacionalnog kup takmičenja.

Naime, crveno-beli su u prve dve runde najmasnovnijeg klupskog takmičenja u Srbiji eliminisali dve superligaške ekipe. Prvo je oružje položila ekipa lučanske Mladosti koja je na Gradskom stadionu u Vršcu poražena rezultatom 3:1, da bi se na istom mestu i kruševački Napredak "proveo kao bos po trnju". Vrščani su pogotkom Miloša Milivojevića slavili minimalnim rezultatom čime su obezbedili plasman među osam najboljih srpskih ekipa.

Žreb četvrtfinala je Vrščanima doneo verovatno i najtežeg mogućeg rivala. Početkom meseca oktobra gostovaće na stadionu "Rajko Mitić" osvajaču Duple krune Crvenoj zvezdi, ali ishod žreba se u Vršcu ne gleda kao nesrećan:

- Ne bih rekao da nismo imali sreće na žrebu. Ipak smo mi jedini prvoligaš tako da bi bilo koja ekipa iz Superlige bila favorit, bar na papiru. Svaka utakmica protiv timova iz elitnog ranga za sve nas u klubu je samo dodatna, velika satisfakcija. Naravno, ne treba ni naglašavati da je Zvezda favorit, ali nadu nam niko može oduzeti - istakao je trener OFK Vršca Zoran Kostić i dodao:

- Žao nam je samo što predstojeći meč nećemo igrati na našem stadionu. Vršac je tokom jeseni postao fudbalski grad. Uvek smo imali značajnu podršku naših navijačai siguran sam da bi protvi Crvene zvezde Gradski stadion bio dupke pun.

Foto: OFK Vršac

Strateg Vrščana jedva čeka gostovanje na Marakani

 

Za kraj, trener crveno-belih se kratko osvrnuo i na predstojeće proleće:

- Ostvaril ismo u prvom delu takmičenja zadovoljavajuće rezultate, ali i u vatru bacili veliki brojmladih fudbalera. Očekujem da svi oni tokom proleća još više unaprede svoju igru, a meč protiv Zvezde će im biti idealna prilika da se predstave široj fudbalskoj javnosti u Srbiji - istakao je u razgvovoru za "Maxbetsport.rs" trener Zoran Kostić.

Da podsetimo, meč četvrtfinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i OFK Vršca na programu je na stadionu "Rajko Mitić" desetog dana meseca aprila naredne godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading