ZA PONOS SVIH U MRSAĆU: Od niželigaškog fudbala do najsjajnije fudbalske "pozornice" u Srbiji!

Autor:

Sport

25.12.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigao je i do izbora u timu kola.

ZA PONOS SVIH U MRSAĆU: Od niželigaškog fudbala do najsjajnije fudbalske "pozornice" u Srbiji!

Foto: printscreen/Morava Mrsać

Zečević prvi levo na slici

Radi se u redovima Morave iz Mrsaća kvalitetno na svim nivoima, klub je ozbiljno pristupio svim mlađim kategorijama, i vremenom su stigli rezultati i u prvom timu.

Republika

Protekle dve sezone sastav Morave uspeo je da promeni dva ranga takmičenja, oba puta je izboren plasman u višu ligu, i trenutno se ekipa nalazi u Raškoj okružnoj ligi. Tim iz Mrsaća zimsku pauzu provodi na deobi druge pozicije, sa dva boda zaostatka za liderom, što može na proleće dovesti do nove promocije.

Protekle nedelje odigrani su mečevi odloženog devetog kola Super lige Srbije, nakon istog su izabrani najbolji pojedinci na svim pozicijama, i tu je stigla informacija koja je obradovala sve u Mrsaću. Nikola Zečević (19), trenutno fudbaler Voždovca izabran je u timu kola, mnogi se sada verovatno pitaju kakve veze superligaški fudbaler ima sa Moravom, a evo o čemu je reč.

Republika

Foto: printscreen/Morava Mrsać

Zečević ponos Mrsaća

Zečević je prve fudbalske korake napravio u školi fudbala Morave, gde je nastupao za pionirsku selekciju, sve do svoje 13 godine. Nakon Mrsaća otišao je u Kiker iz Kraljeva gde je nastupao sa velikim uspehom za pionirsku i kadetsku selekciju, odakle je otišao u omladinski tim Voždovca. 

Protekle jeseni odigrao je 17 mečeva za Voždovac, upisao je jednu asistenciju i dao je veliki doprinos odličnim rezultatima tima sa stadiona na krovu tržnog centra. Zečević igra na poziciji štopera, za prvi tim "Zmajeva" debitovao je 11. februara, i do sada je ukupno zabeležio 29 utakmica.  Ljubav i "znanje" fudbala nasledio je od dede, ali je istim stopama išao i njegov otac Goran, kao i stric Zoran, koji su bili dugogodišnji i veoma uspešni fudbaleri Morave.

Zečević je dokaz da se u Mrsaću radi kvalitetno sa mlađim selekcijama, a još jedna teza koja to potvrđuje jeste da se trenutno u prvom timu nalaze čak sedam igrača koji su prošli upravo školu Morave.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading