NEZABELEŽENO U NOVIJOJ KLUPSKOJ ISTORIJI: Za budućnost ne treba brinuti - sportski direktor obelodanio sjajne vesti! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.12.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni će predstavljati budućnost ekipe iz grada podno Rudnika.

NEZABELEŽENO U NOVIJOJ KLUPSKOJ ISTORIJI: Za budućnost ne treba brinuti - sportski direktor obelodanio sjajne vesti! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Fudbaleri gornjomilanovačkog Metalca jesenji deo sezone u okviru Prve lige Srbije okončali su van zone ispadanja i shodno ostvarenjima tokom prethodnih meseci, svi u gradu podno Rudnika moraju biti zadovoljni onim što je ekipa na kraju zabeležila.

 

Gornjomilanovčani u prolećne borbe ulaze sa skorom pet pobeda, osam remija i sedam poraza, čime su ambicije znatno porasle i popularni "šerpasi" će pokušati u nastavku takmičenja da se izbore i za plasman u plej-of fazu, što je do nedavno bilo gotovo nezamislivo.

Istovremeno, velika pažnja svih u klubu se poklanja mlađim kategorijama. Tim povodom po okončanju borbi za bodove u klupskim prostorijama je održan sastanak kojem su pored sportsko-tehničkog direktora Ivana Vuksanovića, prisustvovali i svi treneri od baze do prvog tima.

 

Tim povodom Ivan Vuksanović je za zvanični klupski portal izjavio:

- U fudbalskoj školi FK Metalca, od “Sportića” do omladinaca, sportom se bavi 300 dece. Poslednjih godinu dana beležimo konstantan porast broja mališana koji dolaze kod nas. Sa njima radi 13 trenera, koji pokazuju odličan napredak. Takmičarske selekcije su veoma dobre, dok se omladinci bore za najviši rang, Kvalitetnu ligu Srbije. Pre tačno 12 meseci, od Uprave mi je poverena omladinska škola. Kadeti su u tom trenutku bili pretposlednji, omladinci u donjem delu tabele. U bazi nije zaživeo program rada iz 2017. Danas su omladinci prvi, kadeti četvrti, pioniri su u blagom padu. Imamo petliće, starije i mlađe, a u čitavoj bazi zaživela je Kerver metodologija. Pokrenuti su “Sportić”, “Metalac Malac trening centar”, zatim je i stručna baza podmlađena sa tri nova trenera. Sve je to doprinelo da i naš letnji rođendanski turnir odskoči na viši nivo, i po kvalitetu, i po brojnosti u regionu. Od tog događaja kupljena je najkvalitetnija nova oprema trenerima baze. Oni su sada apsolutna snaga FK Metalca.

Potpuno je jasno da se klub okrenuo stvaranju mladih fudbalera koji bi u dogledno vreme trebali da budu nosioci igre gornjomilanovačkog kluba i da obezbede Metalcu povratak na mesto koje im po svim parametrima zasigurno pripada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading