IGRALI SMO PO SISTEMU TOPLO-HLADNO: Strateg inđijskog prvoligaša nema dilemu - možemo mnogo bolje, što je preduslov za plasman u Superligu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.12.2023

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bubamara" će mirovati nešto više od dva meseca.

IGRALI SMO PO SISTEMU TOPLO-HLADNO: Strateg inđijskog prvoligaša nema dilemu - možemo mnogo bolje, što je preduslov za plasman u Superligu!

Foto: FK Inđija Toyo Tires

Zaostalom utakmicom 17. kola Prve lige Srbije, koja je odigrana na velelepnom sportskom objektu u Leskovcu, stavljena je tačka na borbu za bodove kada je u pitanju godina na izmaku.

 

Fudbaleri Inđije Toyo Tires u poslednjem takmičarskom iskušenju poraženi su od leskovačke GFK Dubočice rezultatom 1:2, ali niko u gradu na južnim obroncima Fruške gore ne gubi nadu da će krajnji cilj biti ostvaren i da će se zeleno-beli narednog proleća radovati povratku u superligašku konkurenciju, prvi put nakon sezone 2020/21.

Ekipa sa "Toyo Tires Arene" tokom prethodnih meseci zabeležila je skor od deset pobeda, četiri remija i šest poraza i ključni deo šampionata dočekaće na deobi druge i treće pozicije, upravo sa poslednjim jesenjim rivalom, ali su zeleno-beli trenutno u prednosti s obzirom da imaju gol količnik bolji za jedan pogodak, s obzirom da se u ovom delu sezone upravo taj parametar uzima u rangiranju klubova.

Samo dan nakon velike borbe na Gradskom stadionu "Dubočica" imali smo prilike da utiske sumiramo sa strategom inđijskih fudbalera, Jovanom Golićem:

- Utakmica u Leskovcu je po svim pokazateljima bila ravnopravna i izjednačena, Bilo je perioda i naše i njihove inicijative. Na kraju smo primili taj drugi pogodak sticajem nesrećnih okolnosti i mislim da smo nezasluženo izgubili.

Kao što je već istaknuto, Inđija Toyo Tires polusezonu završava u samom vrhu tabele, a strateg koji je jedan deo svoje trenerske karijere proveo u Kazahstanu, za naš portal je sumirao prethodne prvoligaške mesece:

- Prvi deo šampionata je bio veoma zanimljiv sa velikim brojem možda neočekivanih rezultata i sa nekoliko timova koji su apsolutno iznenađenje. Veoma izjednačen i neizvestan jesenji deo je iza nas. I mi smo prvi deo takmičenja odigrali po sistemu toplo-hladno, ali na kraju smo se stabilizovali i zaigrali dobro u kontinuitetu pa smo došli i do druge pozicije.

 

- Jovan Golić:

Datum rođenja: 18. septembar 1986. godine

Mesto rođenja: Vlasenica

Igračka karijera: OFK Bačka (Bačka Palanka), Inđija (Inđija), Spartak Nalčik (Rusija), CS Turn-Severin (Rumunija), Atiraj (Kazahstan), Taraz (Kazahstan)

Trenerska karijera: Inđija Toyo Tires (Inđija)-pomoćni trener, Kaspij Aktaj (Kazahstan)-pomoćni trener, Inđija Toyo Tires (Inđija)

Sledi uzbuđenje prelaznog roka:

- Što se tiče prelaznog roka, još ne razmišljamo mnogo o njemu, jer nemamo previše prostora za dovođenje novih igrača. Sve će zavisiti od eventualnih odlazaka igrača koji su nama bitni.

Za kraj, bilo je interesantno čuti šta strateg Inđijaca očekuje u nastavku sezone:

- Ekipa je formirana letos i siguran sam da može još mnogo bolje da izgleda nego jesenas i mislim da je to glavni preduslov za ulazak u Superligu.

Fudbaleri i stručni štab zeleno-belih odlaze na zasluženi odmor. Nastavak prolećnog dela šampionata zakazan je za poslednji vikend meseca febrauara, a u premijernom takmičarskom susretu u 2024. godini Inđija Toyo Tires gostuje u prestonici gde će odmeriti snagu sa ekipom RFK Grafičara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading