KONAČNO: Minimalac je bio dovoljan za tri boda - "gatovci" pobegli sa dna tabele i "fenjer" prepustili gradskom rivalu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.12.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srpska Atina" je konačno i to dočekala.

KONAČNO: Minimalac je bio dovoljan za tri boda - "gatovci" pobegli sa dna tabele i "fenjer" prepustili gradskom rivalu!

Foto: Youtube.com/Prva liga Srbije

Nakon nešto više od mesec dana i pet uzastopnih susreta u kojima su zabeležili tri remija i dva poraza, fudbaleri novosadske Mladosti GAT stigli su do trijumfa kojim ostaju u trci za opstanak tokom predstojećeg proleća.

 

Teren na "GAT Areni", kao i na većini stadiona u ovo doba godine, bio je u najmanju ruku lošem stanju, što je svakako onemogućilo fudbalere obe ekipe, Mladosti GAT i šabačke Mačve, da pruže sve ono što znaju i mogu.

Ključni trenutak meča dogodio se u 31. minutu. Nemanja Ilić je uputio centaršut u kazneni prostor Šapčana gde je Miroslav Bjeloš pobegao svom čuvaru i udarcem glavom matirao Matiju Gočmanca.

Oko stotinak ljubitelja fudbala u nastavku meča nije imalo priliku da uživa u golovima, ali su svakako zadovoljni napustili "GAT Arenu" s obzirom da su njihovi ljubimci ostvarili drugi prvenstveni trijumf čime su stigli do 14 osvojenih bodova što im daje kakvu, takvu šansu da se tokom proleća uključe u borbu za očuvanje statusa prvoligaša.

 

 

- Prva liga Srbije, 20. kolo:

Mladost GAT (Novi Sad) - Mačva (Šabac) 1:0 (1:0)

Strelac: M. Bjloš u 31. minutu

Stadion: "GAT Arena", Novi Sad

Gledalaca: 100

Sudija: Stefan Đokić

Žuti kartoni: M. Balabanović, B. Čečarić, N. Ilić (Mladost GAT); N. Jovanović, S. Sladojević, M. Novaković, M. Jovović, U. Savković (Mačva)

Mladost GAT (Novi Sad): Elesin, Balabanović (Brborić), Bjeloš, Bugarin, Čečarić (Vujaklija), N. Ilić, Popović (Pavlica), Tanasin, Vidović, Vukčević (F. Ilić), Živković.

Mačva (Šabac): Gočmanac, Abdulahi, Jovanović, Jovović, Mijailović (Petrović), Novaković, Pejović (Ristić), Ristivojević, Savković, Sladojević, Vraštanović.

Ovim susretom fudbaleri novosadske Mladosti GAT nisu okončali takmičarske obaveze u prvom delu takmičarske 2023/24 godine. U četvrtak 14. decembra očekuje ih zaostali meč 17. runde u kojem će dočekati Smederevo 1924 i eventualnom pobedom u navedenom meču mogli bi na tabeli da prestignu i užičkog prvoligaša, što bi svakako bio veliki uspeh u prilično turbulentnoj jeseni novosadskog kluba.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading