JESENJA TITULA KROZ STATISTIKU: Junior je na pola puta do ponovnog osvajanja šampionskog pehara i plasmana u viši rang!

Autor:

Sport

02.12.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistika je kao bikini, otkriva sve, ali ne pokazuje ništa.

JESENJA TITULA KROZ STATISTIKU: Junior je na pola puta do ponovnog osvajanja šampionskog pehara i plasmana u viši rang!

Foto: FK Junior Novo Naselje

Prošlogodišnji osvajač Međuopštinske lige Kolubara (grupa Zapad) se nakon tri godine vratio u okružni rang fudbala, ali je sada na dobrom putu da opet dođe do promene lige, i još jednom će to biti u pozitivnom smeru.

Republika

Sastav Juniora Novo Naselje zimsku pauzu u Kolubarskoj okružnoj ligi provešće na prvom mestu na tabeli, učinak od deset trijumfa, tri remija i jednog poraza bio je dovoljan za dva boda prednosti u odnosu na prvog pratioca na tabeli. Trenutni uspeh kluba se može računati u jedan od većih u poslednje vreme, posebno imajući u vidu da se uglavom tim nalazio na "klackalici" između okružne i međuopštinske lige.

Što se tiče statističkih kolona, postignuta su 32 gola, što je bilo dovoljno za drugi najbolji napad u ligi, dok su na drugoj strani primljena 12, što je dovelo do toga da ekipa ponese epitet najbolje odbrane u ligi. Listu strelaca predvode Bogdan Panić i Nemanja Lukić sa po devet pogodaka, pet je postigao Miroslav Mitrović, dva manje Branko Đurđević. Stefan Đukić i Darko Panić su uspeli dva puta da pošalju loptu u mrežu, dok su po jednom to učinili Dejan Đurđević i Nikola Božić.

Dobro je svima poznata rečenica, "Ako postigneš gol raduje se jedan igrač, ako asistiraš, raduju se dva", pa je tako i lista strelaca u redovima Juniora jako zanimljiva. Đorđe Milivojević je poslao ključno dodavanje u sedam situacija, Miroslav Mitrović i Dejan Đurđević u četiri. Po tri puta su u ulozi asistenta bili Nikola Božić i Nemanaj Lukić, Bogdan i Darko Panić po dva, dok je Stefan Đukić i Aleksandar Jovanović po jednom to uradio.

Na golu Juniora su tokom sezone bila dva golmana, Dejan Vićentijević je šest puta uspeo da zabeleži popularni "cleansheet", dok je Aleksandar Pimić to učinio dva puta. 

Trenutno igrači Juniora odmaraju, ali uprava vredno radi kako bi se što bolje spremio klub na svim poljima za izazove u sledećoj godini.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading