BLIŽI SE VELIKI JUBILEJ: U Lajkovcu bi svi da ga proslave u višem rangu takmičenja!

Autor:

Sport

02.12.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub koji po imenu to sigurno i zaslužuje.

BLIŽI SE VELIKI JUBILEJ: U Lajkovcu bi svi da ga proslave u višem rangu takmičenja!

Foto: FK Železničar Lajkovac

U većini niželigaških liga lopta je "prestala" da se kotrlja, na redu je zimska pauza, tokom koje će prvo biti aktivan prelazni rok, a zatim i pripreme za prolećni deo prvenstva. U ovom periodu veliki broj klubova slavi određene jubileje, pa je jedan od takvih primera u Lajkovcu. 

Republika

Fudbalski klub Železničar iz Lajkovca je u poslednje dve decenije uglavnom bio član Srpske lige Zapad, ali se u poslednje tri sezone ekipa takmiči u zonskom rangu takmičenja, konkretno u Kolubarsko-mačvanskoj zoni. Bio je tim prošle godine u gornjem delu tabele, zauzeo je četvrto mesto, ali to nije bilo dovoljno za povratak u dobro poznato društvo.

Tim iz Lajkovca zimsku pauzu provodi na petom mestu sa 20 osvojenih bodova, šest manje u odnosu na jesenjeg prvaka, sastav Lipolista. Ekipa je zabeležila učinak od šest trijumfa isto toliko poraza i dva remija, i sredinom marta će početkom prolećnog dela pokušati da se serijom trijumfa umeša u borbu za šampionski pehar.

U toku jučerašnjeg dana održana je proslava povodom 96 godina postojanja Železničara iz Lajkovca, tom prilikom okupili su se aktivni članovi uprave, igračkog kadra, ali i mnogi drugi bivši igrači, kao i simpatizeri. 

 

 

Početkom novembra došlo je do promene trenera, na klupu Železničara seo je Aleksandar Pakić i u poslednja tri kola pre odlaska na pauzu zabeležio je dva trijumfa i jedan remi. Uprava će u dogovoru sa njim odraditi zimski prelazni rok, nakon čega će startovati pripreme za nastavak prvenstva u kojem tim iz Lajkovca ima najviše moguće ambicije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading