MOGLO JE BITI BOLJE, ALI NEMA MESTA ZA ŽALJENJE: Studenac je promenjivom formom tokom cele polusezone stigao do gornjeg dela tabele!

Autor:

Sport

25.11.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radi se na svim poljima, i to raduje sve o Gornjoj Koviljači.

MOGLO JE BITI BOLJE, ALI NEMA MESTA ZA ŽALJENJE: Studenac je promenjivom formom tokom cele polusezone stigao do gornjeg dela tabele!

Foto: FK Studenac Gornja Koviljača

Priključio se Međuopštinskoj ligi Jadar tim iz Gornje Koviljače u sezoni 2019/2020 i u poslednje tri godine istakao je kandidaturu za najviši plasman. 

Republika

Pred sam kraj prošle takmičarske godine na klupu Studenca stigao je Dušan "Đula" Spasojević, koji od tada pored funkcije podpredsednika, obavlja i zadatke na mestu šefa stručnog štaba. Zimsku pauzu tim iz Gornje Koviljače provešće na petom mestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova.

Izabranici trenera Spasojevića gotovo tokom celog jesenjeg dela prvenstva igraju po principu toplo-hladno, pred sam kraj prvog dela podignuta je forma, i zabeleženi su nešto bolji rezultati, što je dovelo do učinka od šest trijumfa, dva remija i pet poraza. Ravnomeran broj bodova igrači su sakupili na gostovanjima i pred svojim navijačima (10-10), i to je još jedan pokazatelj da se tražila prava forma tokom prvenstva.

Po imenima u igračkom kadru sastav Studenca spada u najiskusnije u ligi, što se tiče predstojećeg prelaznog roka, kako se može čuti iz kluba u planu je dovođenje napadača, dok će većina igrača ostati i za prolećni deo šampionata. Najbolji strelac Studenca je Marko Aleksić sa sedam golova, prati ga njegov imenjak, Marković sa dva manje. 

Što se tiče infrastrukture, tokom leta i za vreme jesenjeg dela prvenstva odrađeno je dosta toga. Uz pomoć grada klub je dobio svlačionice koje su građene u tri faze, trenutno je na redu poslednja faza nakon čega će nove prostorije Studenca i zvanično biti završene. Odrađen je asfalt do svlačionica, spreman je i bunar kojim će se dodatno poboljšati održavanje samog terena. Travnata podloga na stadionu u Gornjoj Koviljači se već tretira na visokom nivou, tu je savremena oprema za obeležavanje igrališta, kao i kosačica sa kojom se redovno vrši šišanje.

U ligi su se dva kluba izdvojila na prva dva mesta na tabeli, trenutno trećeplasirani Borac ima pet bodova više u odnosu na Studenac, i to je za početak neki cilj za prolećni deo, da se stigne do TOP 3 timova u ligi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading