NOVOSAĐANKE NE MORAJU DA BRINU ZA BUDUĆNOST: Sjajno se radi u mlađim kategorijama - one će proneti slavu ŽFK Moskva! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.11.2023

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženski fudbal u Srbiji razvija se iz dana u dan.

NOVOSAĐANKE NE MORAJU DA BRINU ZA BUDUĆNOST: Sjajno se radi u mlađim kategorijama - one će proneti slavu ŽFK Moskva! (FOTO GALERIJA)

Foto: ŽFK Moskva

ŽFK Moskva iz Novog Sada u aktuelnoj takmičarskoj 2023/24 godini takmiči se u okviru Prve lige Srbije u fudbalu za žene i prvi deo šampionata okončali su na petoj poziciji sa skorom od pet pobeda i četiri poraza.

 

U poslednjoj takmičarskoj rundi ŽFK Moskva je savladala starobanovačke Prave Dame rezultatom 4:0, čime je sačuvana šansa da se ekipa tokom narednog proleća možda i bori za sam vrh tabele.

Istovremeno, mlađe kategorije kluba, devojčice od 12 do 15 godina nastupaju u ženskoj Razvojnoj ligi Sever, a mlade nade novosadskog kluba predvodi trener Marko Komazec. Ekipa je tokom 11 prvenstvenih duela zabeležila skor od sedam pobeda i po dva remija i poraza, a ostvaren je i gol koeficijent 42:13.

Odličan rad prepoznali su i čelnici saveza, tako da su dve članice ŽFK Moskva, kapitenka Tara Ješić i golmanka Vanja Milić dobile poziv pod nacionalnu zastavu u selekciji do 15 godina starosti. Istovremeno u klubu stasavaju i drugi budući biseri srpskog ženskog fudbala Željka Karanfilović, Una Nedeljkov, Jelena Malivuk i Ana Radeka.

Nikako se ne smeju zaboraviti i Jovana Erceg koja je sa sedam postignutih pogodaka najbolji strelac ekipa, kao i Brankica Firić, Tara Ješić i Dunja Petreš koje su se po pet puta upisivale u listu strelaca.

 

- ŽFK Moskva (Novi Sad), sastav razvojnog tima:

1. Tara Ješić, 2. Željka Karanfilović, 3. Jovana Stanimirović, 4. Ana Radeka, 5. Jelena Malivuk, 6. Mina Andrić, 7. Branka Firić, 8. Una Nedeljkov, 9. Vanja Milić,10. Danica Gavrilov, 11. Dunja Petreš, 12. Marija Kuridža,13. Jovana Erceg, 14. Olga Koropanovska, 15. Dunja Perišić, 16. Nađa Jovanović, 17. Luna Đurović, 18. Isidora Veselić, 19. Marina Mušicki,20. Ana Šanto, 21. Una Novaković, 22. Jefimija Vojvodić.

Trener: Marko Komazec

U redovima novosadskog kluba posebno ističu da je ekipa tokom jeseni jedina ostala neporažena u duelu sa glavnim kandidatom za titulu, ekipom subotičkog Spartaka. Navedeni susret je okončan rezultatom 1:1.

Kada je reč o nastavku takmičenja, trener Marko Komazec je izjavio:

- Na proleće očekujem da još više i bolje treniramo i radimo i da obezbedimo što bolji plasman, a što se tiče samih devojčica iznenađuje me to što dolaze u velikom broju i što se sve više devojaka raspituje kako da postanu naše članice. Naravno sve devojčice su dobrodošle da se bave fudbalom kod nas jer je atmosfera odlična i gledamo da budemo drugovi kako na terenu, tako van njega. Sve pohvale za ove mlade igraćice i nadam se samo da će u Srbiji biti još posvečenih klubova za razvoj devojčica.

Jasno je da ŽFK Moskva ne treba da brine za svoju budućnost. Navedene devojčice će proneti slavu novosadskog kluba i uskoro će zasigurno predstavljati i ravnopravnog člana srpskoligaškog karavana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading