GRAĐEVINARI U ZEMUNU POSTAVLJAJU TEMELJE OPSTANKA: Nakon četiri i po godine stari znanci se ponovo susreću u borbi za bodove!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.11.2023

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojećeg vikenda u borbi za bodove snage će odmeriti stari znanci čiji su mečevi uvek donosili mnogo uzbuđenja.

GRAĐEVINARI U ZEMUNU POSTAVLJAJU TEMELJE OPSTANKA: Nakon četiri i po godine stari znanci se ponovo susreću u borbi za bodove!

Foto: FSB

U okviru 14. runde beogradske grupe srpskoligaškog karavana, u Gornjoj Varoši odigraće se veliki prestonički derbi u kojem će se sastati ekipe Zemuna i Rada.

 

Dve ekipe u predstojeći duel ulaze sa potpuno različitim ambicijama. Fudbaleri Zemuna su u dosadašnjem tolu šampionata zabeležili skor od deset pobeda i tri poraza i sa 30 osvojenih bodova, a zahvaljujući gol koeficijentu drže lidersku poziciju ispred ekipe Zvezdare.

Plavo-zeleni su apsolutni favoriti i svaki ishod meča, izuzev njihove pobede predstavljao bi sa Gornjovarošane udaljavanje od toliko željenog povratka u prvoligašku konkurenciju.

Sa druge strane, ekipa Rada sa Banjice nalazi se pri začelju tabele. "Građevinari" su zabeležil iskor od svega dve pobede, četiri remija i sedam poraza i jasno je da im predstoji grčevita borba za opstanak.

 

 

- Srpska liga Beograd, 14. kolo:

Zemun (Zemun) - Rad (Beograd)

Stadion: Gradski stadion u Zemunu

Datum: Subota, 11. novembar

Početak: 13.30 časova

Treba podsetiti da su dve ekipe kroz istoriju odigrale veliki broj značajnih međusobnih utakmica. Od osamostaljenja Srbije sastale su se ukupno devet puta od čega je šest mečeva odigrano u okviru elitnog ranga, dva puta su se sastali u Prvoj ligi Srbije, a odigran je i jedan kup duel.

U svim navedenim mečevima Zemun je slavio dva puta, četiri susreta su okončana bez pobednika, dok je ekipa sa stadiona "Kralj Petar I" tri puta uzdignutih ruku napustila teren. Ostvaren je i gol koeficijent 12:10 u korist banjičkog kluba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading