JANOŠIK JESENJI PRVAK: Odlična partija na teškom gostovanju u Rapidu za maksimalnih 7/7!

Autor:

Sport

01.11.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da je ovo "ta sezona".

JANOŠIK JESENJI PRVAK: Odlična partija na teškom gostovanju u Rapidu za maksimalnih 7/7!

Foto: FK Janošik

Odloženi meč petog kola Opštinske lige Alibunar-Plandište odigran je proteklog vikenda između Rapida (Nikolinci) i Janošika. Domaći tim je u ovaj susret ušao sa četvrte pozicije na tabeli i 10 osvojenih bodova, dok su gosti bili prvi sa maksimalnih 18. 

Od samog starta gosti su krenuli ofanzivno sa namerom da što pre reše pitanje pobednika, imali su posed na svojoj strani, stvarali su prilike i uspeli su da stignu do prednosti u 23. minutu. Andrej Sokola je primio loptu, namestio je na levu nogu i sa nekih 25 metara od gola rivala šalje je u suprotni ugao, 1:0 za Janošik. 

Samo par minuta kasnije fudbaler Rapida, Stevan Ivljanin ruši u svom kaznenom prostoru Aleksandra Đorđevića, sudija pokazuje na penal za goste. Sokola preuzima odgovornost, i po sredini šalje loptu u mrežu domaćina, 2:0 za goste. 

Ofanzivni naleti gostiju su nastavljeni i nakon dva gola, i do kraja poluvremena su fudbaleri Janošika uspeli još jednom da promene rezultat. Ubačena lopta sa strane, golman Keskenović je istu loše procenio, u zbrci u kaznenom prostoru rivala najbolje se snalazi Aleksandar Đurđević, 3:0. 

Drugi deo meča počeo je sa dve izmene u redovima Rapida, ofanzivni nastup u uvodnih 15 minuta na obe strane "pokvarila" su dva crvena kartona. Nakon konflikta Andreja Sokola sa jedne strane, i Stefana Ivljanina sa druge, oba fudbalera su ranije otišla od saigrača put svlačionice.

Izlazak dvostrukog strelca za goste poremetio je njihovu igru, domaćin preuzima inicijativu i u poslednjih 20 minuta susreta se pita na terenu za sve. Na isteku 73. minuta Novak Mladenović udarcem sa nekih 20 metara pogađa malu mrežu, 3:1.

Rapid motivisan prvim golom još više pritiska rivala, ali su gosti uspeli da se odbrane i da stignu do jako bitne pobede, kojom su nastavili svoj trijumfalni niz.

Rapid (Nikolinci) - Janošik 1:3 (0:3)

Rapid: Keskenović, Fekete (od 46' Pinku), Šušnjar, Ivljanin, Mladenović, Todorović (od 87' Ivković), Kljanin (od 46' Jovičić), Turkonje, Nikolić, Pičonje (od 67' Jovanović), Savić

Janošik: Stojanovski, Mijatović, Halas, Poznić, Ardeljan (od 70' Bakurski), Sokola, Đurđević, Sladaković, Stamenković, Stanjo, Živanov (od 88' Čjepa)

Fudbaler Janošika, Mario Halas je nakon meča za naš portal poručio:

- Utakmica je ispunila sva očekivanja, uspeli smo da nastavimo niz pobeda uz mnogo borbe i požrtvovanosti. U meč smo ušli sa dosta samopouzdavanja i iskoristili smo svoje šanse. Video se pad igre u drugom poluvremenu, ali smo uspeli da izdržimo sve nalete i da sačuvamo prednost. 

Ovim trijumfom Janošik je stigao do titule jesenjeg prvaka u ligi sa maksimalnih 6/6 i sa tri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca. Sada za oba kluba predstoji zimska pauza, nakon koje ide prelazni rok i period pripreme za prolećni deo prvenstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading