U ČAPLJINCU NE ODUSTAJU: Radnički nastavlja borbu sa liderom za plasman u viši rang!

Autor:

Sport

31.10.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po najavama iz kluba, očekuje nas uzbudljiv prelazni rok.

U ČAPLJINCU NE ODUSTAJU: Radnički nastavlja borbu sa liderom za plasman u viši rang!

Foto: FK Radnički 1947 Čapljinac

U okviru petog kola Opštinske lige Doljevac ekipa 10. februara (Šajinovac) ugostila je sastav Radničkog 1947 iz Čapljinca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa tri osvojena boda, što je bilo dovoljno za peto mesto na tabeli, dok su gosti sa šest više bili na drugoj poziciji.

Odlično su gosti ušli u utakmicu, i već posle tri minuta igre su stigli do vođstva, strelac za Radnički bio je Lazara Stamenković. Ofanzivna igra je nastavljena i posle prvog pogotka, u 26. minutu Lazar Cvetković uvećava prednost svog tima na 2:0.

Do odlaska na odmor još jednom se zatresla mreža domaćeg golmana Perića, Nenad Stamenković se upisao u listu strelaca, 3:0. Drugi deo meča počeo je još boljom igrom Radničkog, i u razmaku od samog tri minuta viđena su još dva gola. 

Marko Vukadinović je u 57. povisio na 4:0, da bi samo tri mintua kasnije Marko Janaćković postavio 5:0. Sledeći pogodak za goste bio je delo Cvetkovića, njegov drugi na meču, 6:0. Spustili su loptu tada fudbaleri Radničkog, došlo je i do opuštanja u svim linijama, i to je dovelo do prvih golova za domaćina.

Miloš Janković je u 72. minutu postigao prvi gol za domaćina, 6:1, isti fudbaler je postavio i konačan rezultat meča, na isteku 85. minuta, 6:2.

10. februar (Šajinovac) - Radnički 1947 (Čapljinac) 2:6 (0:3)

10. februar: Perić, M. Veljković, Pavlović (od 55' Janković), Petrović, Mitrović, Cvetković, Stanković, D. Aleksić, Janković, Zdravković, A. Aleksić (od 50' D. Veljković)

Radnički 1947: Stanojević, Aleksić, Pejčić, Živković, Cvetković, N. Stamenković, L. Stamenković, Ranković (od 60' P. Mitrović), Janaćković, Cvetković (od 71' N. Mitrović), Vukadinović (od 75' Mitić) 

Iz redova Radničkog su nakon "titule" jesenjeg vicešampiona poručili:

- Ostaje žal za prvim kolom kada smo upisali poraz od aktuelnog lidera, ali očekujemo revanš na njihovom terenu na proleće. Sada nam predstoji pauza u kojoj ćemo pokušati da ojačamo tim sa par kvalitetnih fudbalera, i da u drugi deo prvenstva uđemo još jači. Prva zvanična novina u timu jeste da će Radnički sa klupe predvoditi tandem Lazarević-Radovanović u predstojećem periodu, očekuje nas jako zanimljiv prelazni rok i pripremni period, a cilj je jasan, Nišavska okružna liga. Imamo najmlađi tim u ligi sa prosekom od 23 godine, a to je retkost i u drugim rangovima takmičenja.

Ovim trijumfom Radnički je održao korak za liderom, i sa tri boda zaostatka će ući u drugi deo prvenstva koji se očekuje na proleće. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading