DERBI NA NIVOU SRPSKE LIGE: Duel dva po mnogima najkvalitetnija sastava u ligi rešen je golom na isteku 94. minuta!

Autor:

Sport

01.11.2023

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultatski rolerkoster pripao gostima iz Dudovice.

DERBI NA NIVOU SRPSKE LIGE: Duel dva po mnogima najkvalitetnija sastava u ligi rešen je golom na isteku 94. minuta!

Foto: OFK Budućnost Dudovica

Dvanaesto kolo Beogradske zone bilo je rezervisano za derbi mečeve, a jedan od njih odigran je između Umke i Budućnosti iz Dudovice. Plavo-belima su bili u ulozi domaćina, oba tima su u ovaj meč ušla sa po 23 osvojena boda, što je bilo dovoljno za deobu druge pozicije na tabeli.

Duel dve bratske ekipe, prošlogodišnjih članova Prve beogradske lige po mnogima je obeležio ovaj vikend u zonskom rangu na teritoriji Beograda. Na stadionu u Železniku utakmicu je ispratilo oko 500 navijača.

Od prvog minuta domaćin je krenuo agresivno, ali gosti na isteku šestog minuta nakon polukontre stižu do prednosti. Probio je Marković po desnoj strani, dodao je loptu do Nikole Stevančevića, koji sjajnim driblingom vara štopera rivala i pogađa same rašlje gola Umke, 1:0 za Budućnost. 

Domaćin opet kreće svim silama ka golu rivala, ima posed na svojoj strani, ali nakon ukradene lopte na sredini terena, gosti stižu do novog pogotka. Soldatović je odlično uposlio Stevančevića kome nije bilo teško da po drugi put matira golmana Kovača, 2.0 za tim iz Dudovice na isteku 13. minuta. 

Umka od tog trenutka kreće na sve ili ništa, i to im se isplatilo pred sam kraj prvog poluvremena. Prvo je u 40. minutu Miloš Trninić odličnim udarcem smanjio na 2:1, a samo apr minuta kasnije "sa kreča" Marko Stojanović poravnava rezultat, 2:2. 

Drugo poluvreme bolje otvaraju gosti, i to im se isplatilo nakon samo pet minuta igre kada su po drugi put poveli na meču. Odličan pas iskoristio je na pravi način Marko Marković koji pogađa suprotan ugao golmana Kovača, 3:2 za Budućnost. 

Umka ponovo preuzima posed, stvara prilike i ubrzo opet stiže do izjednačenja, ali je sudija poništio pogodak zbog ofsajda. Međutim domaći su ipak na isteku 77. minuta preko rezerviste Stefana Aleksića stigli do 3:3.

Krenuli su plavo-beli svim silama ka golu gostiju, želeli su da po prvi put povedu na meču i da stignu do bitnih bodova, ali je to samo ostavilo dosta prostora rivalu za kontranapade.

Pred sam kraj meča rezervista Ivan Milinković oduzima loptu fudbaleru Umke, šalje je do Radovanovića koji ide sam ka golu rivala, gde biva oboren, i sudija pokazuje na belu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Milan Lukić za ispostaviće se konačnih 4:3 u korist Budućnosti. 

Umka - Budućnost (Dudovica) 3:4 (2:2)

Umka: Kovač, Vesić, Trninić, Pajović, Simonović (od 20' Stanković), Kuljić (od 59' Pešić), Savić, Stojanović, Cakić (od 79' Nikolić), Milunović (od 79' Malić), Đorđević (od 46' Aleksić)

Budućnost: Tešić, Marjanović, Đorđević, Soldatović, Nikolić (od 36' Šakić), Marković, Lukić, Stevančević, Milivojević (od 73' Milinković), Maksimović (od 46' Radovanović), Gligorić

Ovim trijumfom Budućnost je stigla do deobe prve pozicije, koju deli sa još dva tima, dok je Umka trenutno trećeplasirana, sa tri boda zaostatka za liderima. U sledećem kolu u Dudovicu stiže Crvena zvezda iz Malog Mokrog Luga, dok plavo-beli idu na noge BSK Borči.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading