MOŽE LI SRBIJA DA IZBORI PROLAZAK U SLEDEĆU FAZU: Večeras se igra meč odluke na Svetskom prvenstvu u minifudbalu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

31.10.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momci o kojima se malo toga zna, ali vredi pročitati i ispratiti.

MOŽE LI SRBIJA DA IZBORI PROLAZAK U SLEDEĆU FAZU: Večeras se igra meč odluke na Svetskom prvenstvu u minifudbalu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Minifudbal Srbija

Svetsko prvenstvo u minifudbalu odraža se trenutno u UAE, tačnije u gradu "Ras Al Khaimah", takmičenje je počelo 26. oktobra, dok je finale zakazano za 4. novembar. Takmičenje su uzela 32 tima, koja su raspoređena u osam grupa od po četiri ekipe, iz svake grupe prolaze po dva prvoplasirana sastava.

Reprezentacija Srbije je u grupi "H" sa Mađaskom, Portugalom i Libijom. Prvi meč naš predstavnik odigrao je u petak (27.10) i tada je savladana Libija rezultatom 5:4, na tom susretu golove za našu ekipu postigli su Dušan Pecić, Marko Živkucin x2, Čedomir Tomčić i Goran Nedić.

Drugi meč odigran je u nedelju, i tada se naša ekipa suprotstavila selekcije Portugala, koja je i pored gola zaostatka u prvom delu meča, uspela da preokrene rezultat i da slavi sa 3:2. Na tom meču za Srbiju pogađali su Milan Čičić i Zarije Gojković. U toku večeri na programu je treći i odlučujući duel za našu reprezentaciju, kada će snage odmeriti sa Mađarskom.

Dres naše reprezentacije na ovom prvenstvu nose sledeći igrači: Nemanja Buzadžija, Dušan vojvodić, Čedomir Tomčić, Nemanja Žeravica, Zarije gojković, Aleksa Barać, Luka Sili, Milan Čičić, Marko Novaković, Marko Živkucin, Veselin Guberinić, Đorđe Celin, Goran Nedić i Aleksandar Ignjić. Selektor našeg minifudbal tima je Nebojša Desnica, dok su njegovi pomoćnici Đuro Latković i Miljan Krivokapić. Tehnički direktor ekipe je Dušan Radojčić, direktor reprezentacije Rajko Andrić i predsednik Asocijacije MInifudbal Srbija je Siniša Milanov. 

Goran Nedić, kapiten našeg tima je pred bitan meč poručio: 

- Bitna je prva pobeda, očekujem mnogo bolju igru i prolazak iz grupne faze, idemo dalje utakmicu po utakmicu, nažalost nismo iskoristili smo šanse protiv Portugala, ali ne očajavamo. 

Predsednik Siniša Milanov je povodom prvenstva izjavio:

- Grad je lep, predlažem ljudima u Srbiji da posete Ujedinjene Emirate, imali smo prilike do sada da vidimo spektakl od svih učesnika. Bilo je dosta izjednačenja, što se nas tiče, sve je na nama i nadam se da ćemo uspeti da obradujemo sve u Srbiji prolaskom u dalji tok takmičenja. 

Golman Nemanaj Buzadžija je poručio da "ono pravo tek dolazi", a pored toga je dodao:

- Nismo pokazali sve što znamo, ostavljamo za kraj još dosta toga, verujem u ove momke i nadam se prolazu u završnicu takmičenja. Vama hvala što ste kao portal stali uz nas, i nadam se da ćemo zajedno slaviti uspeh.

Minifudbal 3. meč grupne faze

Srbija - Mađarska

31. oktobar od 19.15

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading