NAKON ŠEST GODINA: Pančevci se vratili na "veliku pozornicu" u okviru Kupa Srbije!

Autor:

Sport

13.09.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savladan je bivši superligaš sa Banjice.

NAKON ŠEST GODINA: Pančevci se vratili na "veliku pozornicu" u okviru Kupa Srbije!

Foto: FK Dinamo 1945 Pančevo

U okviru pretkola Kupa Srbije za sezonu 23/24 ekipa Dinama 1945 iz Pančeva ugostila je sastav Rada iz Beograda

Domaćin susreta se takmiči u Srpskoj ligi Vojvodina i trenutno ima devet osvojenih bodova, što je dovoljno za deobu drugog mesta na kojem se nalaze još četiri tima, dok tim sa Banjice u grupi "Beograd" ima samo tri osvojena boda i nalazi se na 15. mestu u ligi.

Kada timovi dođu pred vrata "glavnog" žreba za Kup, obično su ambicije da se u isti uđe, jer će u tom delu imati prilike da se takmiče i sa klubovima iz viših rangova takmičenja. Domaći su dosta bolje ušli u meč, pred oko 200 gledalaca, viđena je jako borbena utakmica.

U 34. minutu sudija Grujić je dosudio kazneni udarac sa 11 metara za Dinamo, siguran realizator istog bio je Vanja Đošić, 1:0 za domaći sastav.

Bolji ulazak u drugo poluvreme, i konkretnija završnica pred golom rivala rezultirala je dupliranjem prednosti tima iz Pančeva. Jan Jonaš je u 54. minutu pogodio za ispostaviće se na kraju konačnih 2:0.

Sedam žutih i jedan crveni karton podelio je sudija Pavle Grujić iz Niša, dva puta su "požuteli" domaći fudbaleri, dok su ostali kartoni upisani u koloni gostujućeg tima.

Dinamo 1945 (Pančevo) - Rad 2:0 (1:0)

Dinamo 1945: Tasić, Kolocka, Lunc (od 77' Jambrušić), Bogdanović, Nikolić (od 46' Marković), Čižik, Brkić, Petrović (od 77' Milanović), Marković, Jonaš (od 62' Đošić), Đošić (od 62' Pniši)

Rad: Martinović, S. Rupar (od 72' Samardžija), A. Rupar, Živanović (od 66' Ivić), Bezarević, L. Nenadović, Repac, Popesković, Petijević (od 46' Radošević), Panev (od 72' Bojović), N. Nenadović (od 57' Nikolić)

Pančevci su ovim trijumfom izborili plasman u 32 najbolje ekipe u Kupu Srbije za aktuelnu sezonu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading