POSLE SEDAM GODINA: Najmlađi fudbaleri iz Rakinca su spremni za takmičarske mečeve!

Autor:

Sport

01.09.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pauza je bila duga, ali se u redovima Omladinca uvek radilo kvalitetno sa mlađim kategorijama.

POSLE SEDAM GODINA: Najmlađi fudbaleri iz Rakinca su spremni za takmičarske mečeve!

Foto: OFK Tesla Vodanj

Pionirska liga Podunavskog okruga startuje predstojećeg vikenda, na stadionu u Vodnju odigraće se meč između sastava Tesle i Omladinca iz Rakinca.

Omladinac iz Rakinca se vraća nečemu po čemu je u prošlosti bio poznat, a to je rad sa mlađim kategorijama. Pre nekih godinu dana je počelo se sa radom sa selekcijom pionira, a ove sezone kreću u takmičarsku sezonu u Podunavskoj okružnoj ligi.

Sa puno uspeha su igrale mlađe kategorije Omladinca u prošlosti, na početku 90-ih selekecije pionira i omladinaca su bile prvaci svojih liga. U sezoni 92/93 selekcija pionira je igrala polufinale opštinskog kupa, dok je selekcija omladinaca igrale finale i osvojila drugo mesto. U sezoni 95/96 polufinale za pionire, a 96/97 finale za omladince i opet drugo mesto. U sezoni 96/97 selekcija pionira je osvojila prvo mesto u ligi uz samo jedan nerešen rezultat, dok je selekcija omladinaca osvojila drugo mesto u ligi.

Republika

Foto: FK Omladinac Rakinac

Omladinci Rakinca znaju kako se osvaja pehar

I konačna naplata rada i je došla u vidi osvajanja prvog mesta i pehara opštinskog kupa Velika Plana 2000. godine. Naredna stepenica je bilo finale Kupa podunavskog okruga sa ekipom Sartida, tu su naši najmlađi fudbaleri poraženi.

Sada je došlo vreme da se polako i sigurno vrate svom oprobanom receptu radu sa mlađim kategorijama i stvaranju igrača za budućnost. Od izuzetne je važnosti rad sa decom za dobrobit našeg društva, kako bi stekli ljubav prema fudbalu, napravili svoje prve fudbalske korake tako i da nauče nešto što će im doneti veće benefite u životu, a u vezi je sa snalaženje, promišljanjem, zaključivanjem i donošenjem zdravih izbora i odluka. Imaće priliku da se razvijaju kao ličnosti i da zavole bavljenje sportom, da nastave tradiciju i da budu još bolji od prethodnih generacija.

OFK Tesla (Vodanj) - Omladinac (Rakinac)

Subota, 2. avgust od 16.30

Stadion u Vodnju

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading