DA SE NEKO NA NJIH KLADIO, OBOGATIO BI SE: Oni predstavljaju najveće iznenađenje srpskog klupskog fudbala - tri utakmice i isto toliko pobeda, njihovo je ostvarenje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.08.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa punim pravom, iz nedelje u nedelju, novobeogradski klub skreće pažnju na sebe.

DA SE NEKO NA NJIH KLADIO, OBOGATIO BI SE: Oni predstavljaju najveće iznenađenje srpskog klupskog fudbala - tri utakmice i isto toliko pobeda, njihovo je ostvarenje!

Foto: FK Ušće Novi Beograd

Fudbaleri novobeogradskog Ušća prethodnu sezonu u okviru Srpske lige Beograd okončali su na 13. poziciji sa 35 osovjenih bodova i da Fudbalski savez Beograda nije izrekao bodovne kazne pojedinim sportskim kolektivima, u finišu sezone bi se grčevito borili za očuvanje statusa.

Međutim, nova sezona donela je sjajne partije ovog sportskog kolektiva koji je tokom paklenih avgustovskih dana skrenuo na sebe pažnju sportske javnosti.

U prva dva uvodna kola Ušće je savladalo minimalnim rezultatom 1:0 surčinsko Jedinstvo, da bi pred Novobeograđanima pao i BASK TEK u drugoj takmičarskoj rundi 2:0 i klub je u sjajnoj atmosferi dočekao gostovanje u Padinskoj Skeli na stadionu "Tibor i Dragan", ekipi PKB-a.

Foto: FK Ušće Novi Beograd

Detalj sa susreta na stadionu "Tibor i Dragan"

 

Već u uvodnim trenucima sureta gosti stižu do rezultatske prednosti. Igrao se 8. minut kada su defanzivci PKB-a izgubili loptu ispred svog šesnaesterca, usledila je brza razmena pasova, nakon koje Marku Joviću nije bilo teško da iz povoljne pozicije zatrese mrežu domaćeg sastava.

Do odlaska na odmor gosti uspevaju da dupliraju prednost. Sa "kreča" precizan je bio Pavle Ognjenović, a mora se istaći da je sudija Darko Jeknič opravdano pokazao na "belu tačku".

Pitanje pobednika bilo je rešeno u 60. minutu kada je po treći put mrežu Marka Sušića, takođe iz jedanaesterca zatresao Željko Arsić, da bi konačnih 1:3 postavio Aleksandar Stošić petnaestek minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

 

 

- Srpska liga Beograd, 3. kolo:

PKB (Padinska Skela) - Ušće (Novi Beograd) 1:3 (0:2)

Strelci: A. Stošić 76`; M. Jović 8`, P. Ognjenović 42`(11.m), Ž. Arsić 60`(11.m)

Stadion: "Tibor i Dragan"

Sudija: Darko Jeknić (Beograd)

Žuti kartoni: F. Klarić, M. Ognjanović (PKB); B. Trajković, A. Milićević, P. Mihajlović (Ušće)

PKB (Padinska Skela): Sušić, Klarić (Đorđević), Milojević, Stošić, Maksimović, Novitović (Krća), Ognjanović, Momčilović (Radosavljević), Drača, Milanović (Kostadinović), Bajrami (Prodanović).

Ušće (Novi Beograd): Vojvodić, Zvizdić, Stevanović, Ilić, Trajković (Mihajlović), Vukmanović (Čolić), Ristić (Milićević), Blažić, Jović (Brkljač), Arsić, Ognjenović (Vujović).

Fudbalere Ušća narednog vikenda očekuje najveće dosadašnje iskušenje. Dočekaće ekipu Zemuna koja, kao i oni, ne zna za neuspeh u aktulenoj sezoni i svakako će navedeni duel predstavljati pravu sliku vrednosti novobeogradskog kluba.

Sa druge strane, fudbaleri PKB-a će pokušati da do prve ovosezonske pobede stignu na Carevoj ćupriji gde če se sastati sa ekipom BASK TEK-a.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading