DERBI KAKAV SRPSKI FUDBAL NE PAMTI: Igrom sudbine nalaze se na suprotnim stranama - u domu istaknutih sportskih radnika, neko će sigurno slaviti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.08.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugi niz godina su u braku, a oboje su profesionalni život posvetili najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Ovoga puta, voljom žreba naći će se na različitim stranama...

DERBI KAKAV SRPSKI FUDBAL NE PAMTI: Igrom sudbine nalaze se na suprotnim stranama - u domu istaknutih sportskih radnika, neko će sigurno slaviti!

Foto: Privatna arhiva/Jelena Polić Stanković

Nakon pola veka Fudbalski klub Rad će predstojećeg vikenda krenuti u borbu za srpskoligaške bodove, a sudbina je odredila da svoju premijeru u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala, "građevinari" imaju na stadionu kraj bežanijske crkve gde će gostovati novobeogradskom Studentskom gradu.

Međutim, navedeni susret imaće prefiks "više od igre" s obzirom da će ga obeležiti "duel" Nebojše Stankovića, prvog čoveka "studenata" i njegove supruge Jelene Polić Stanković, dame za koju se može i mora reći da predstavlja najvećeg poznavaoca fudbala među lepšim polom, ali i šire.

Da podsetimo, Jelena je osoba koja je kompletan svoj profesionalni život posvetila sportu koji i dalje, nepravedno figurira kao muški. Nekada je nosila dres ŽFK Rad, radila u muškom kolektivu sa Banjice, kasnije se posvetila sudijskom i poslu delegata, radila pri Fudbalskom savezu Beograda i uz sve navedeno ogroman trud uložila kako bi od "građevinarki" načinila fudbalski kolektiv za ponos.

Sa druge strane, njen suprug Nebojša nekada je nastupao u žuto-plavoj opremi Studentskog grada, kasnije je sa klupe predvodio ekipu, a poslednjih godina uhvatio se u koštac sa poslovima klupskog čelnika.

 

Uoči predstojećeg premijernog susreta između "studenata" i "građevinara", Niže lige na portalu "Republika.rs" imale su ekskluzivnu priliku da od Jelene Polić Stanković saznaju očekivanja pred navedeni susret:

- Odmah moram da istaknem da sam nakon ispadanja Rada iz Prve lige Srbije, predvidela da će se sudbina poigrati sa nama i da će već u prvom kolu nove sezone meč odigrati upravo Studentski grad i moj Rad - istakla je Jelena na početku razgovora, a zatim i sa setom u glasu dodala:

- Meni je Rad u srcu. Kompletan život sam posvetila tom klubu i sve sam činila kako bih afirmisala kolektiv sa stadiona "Kralj Petar I". Međutim, ono što se poslednjih godina događa na Banjici, u najmanju ruku je sramotno. To više nije moj Rad, klub koji toliko volim. Pojedinci su uspeli da ekipu koja je predstavljala Srbiju i na međunarodnoj sceni, dovedu na ivicu opstanka u svakom pogledu. Rad je za kratko vreme stigao od Super, do Srpske lige i sa žaljenjem mogu konstatovati da ovde nije i kraj poniranja.

Mnogo toga Jelenu boli kada su "građevinari" u pitanju:

- Ne tako davno, kada mi je iz svih dobro poznatih razloga Studentski grad postao prioritet, mnogi su me provocirali da sam spala na amaterski fudbal. Danas su isti ti doveli i mušku ekipu u beogradsku grupu Srpske lige i ništa nisu učinili da to spreče. Godinama sam ukazivala na probleme, ali je sve ostalo samo "prazno slovo na papiru".

Foto: FK Rad

Derbi susret premijerne runde Srpske lige Beograd

 

- Srpska liga Beograd, 1. kolo:

Studentski grad (Novi Beograd) - Rad (Beograd)

Stadion: FK Bežanija

Datum: Subota, 13. avgust

Početak: 17 časova

Osećanja uoči predstojećeg meča, podeljna su:

- Ovoga puta na utakmicu neću doći sa Radovim šalom oko vrata. Jednostavno, Studentaki grad je postao deo porodične tradicije. Moj svekar je dugi niz godina bio trener tog kluba. Suprug Nebojša je igrao fudbal, zatim bio trener "studenata", a sada je prvi čovek novobeogradskog sportskog kolektiva. Iskreno se nadam da će i naša dvojica sinova nastaviti porodičnim stazama i da će sutra takođe poneti žuto-plavi dres.

Za kraj, Jelena Polić Stanković je posebno istakla:

- Radu želim sve najbolje, ali u subotu očekujem i nadam se pobedi Studentskog grada - zaključila je Jelena Polić Stanković, dama od koje mnogi muškarci mogu da uče kada je fudbal u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading