MERKURXTIP „SA TERENA“: Najdraži pehar nikad nije dobijen!

Autor:

Sport

12.07.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Vama je najnovija MerkurXtip emisija "Sa terena".

 

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja, putujući po Srbiji, predstavlja klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

 

Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 39. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Car Konstantin iz Niša, jednom od ponosa trećeg najvećeg grada u Srbiji.

Klub je osnovan 1932. godine od strane radnika Železnice pod imenom Car Konstantin i to ime je nosio do 1945. godine kada je ono promenjeno u Sloga, a tek 1995. godine vratio se originalni naziv.

Minula sezona nije bila najbolja za klub i usledilo je ispadanje iz Srpske lige – grupa Istok, a osvojena su svega četiri boda. Zanimljivo, pobeda je izvojevana protiv Vlasine, a bod protiv Radničkog iz Pirota koji je u samoj završnici šampionata ostao bez prvog mesta i višeg ranga.

Ovaj klub nosi ime koje obavezuje, jedno od zvučnijih u zemlji i zato su planovi vezani za brzi povratak u Srpsku ligu, a zatim i izgradnja tribine i stadiona koji bi nastavio da okuplja solidnu navijačku bazu.

O istorijatu, aktuelnom trenutku i planovima za budućnost pričao je predsednik kluba Miroslav Milojević koji je na ovoj poziciji već 25 godina. Čućete mnoštvo zanimljivih stvari o ovom uzornom sportskom kolektivu, ali i o nekim nepravdama, pa čak i o najdražem peharu osvojenom za ulazak u Prvu ligu koji nikada nije dobijen.

 

 

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading