POSLE 19 GODINA OPET U VOJVOĐANSKOJ LIGI: Sastav Rusande preko Sloge do višeg ranga!

Autor:

Sport

22.06.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Melencima će se opet igrati četvrti rang fudbala.

POSLE 19 GODINA OPET U VOJVOĐANSKOJ LIGI: Sastav Rusande preko Sloge do višeg ranga!

Foto: FK Rusanda Melenci

Finalni meč baraža za popunu Vojvođanske lige Istok odigran je juče u Melencima gde je ekipa Rusande ugostila sastav Sloge iz Plandišta, prvi duel ova dva tima završen je remijem, rezultat je glasio 3:3.

Republika

Domaćinu susreta je plasman u viši rang "izmakao" za samo tri boda, dok su gosti ligaški deo prvenstva završili sa devet bodova zaostatka za šampionom.

Pred oko 1000 gledalaca viđen je odličan susret, koji je imao veliki ulog za oba sastava. Tokom prvih 45 minuta mreže su ostale mirne i pored šansi na obe strane.

Uvodni trenuci meča pripali su domaćem timu, ali je golman Stevanović u par navrata bio na visini zadatka. Kako je vreme odmicalo, gosti su se oslobodili pritiska, pa su i oni zaigrali nešto bolje, ali su uglavnom svoje šanse tražili iz kontranapada.

Najbolju priliku gosti su imali kada je Miljan Spremo izašao sam ispred golmana Mijatova, ali je čuvar mreže domaćina bio priseban, i uspeo je da odbrani njegov udarac.

Od starta nastavka u redovima domaćina je izvršena jedna izmena, krenuli su igrači Rusande ofanzivno od prvog minuta i posle deset minuta igre su stigli do vođstva.

Nakon par neiskorišćenih prilika, u 55. minutu zatresla se mreža golmana Sloge, Stevanovića. Nakon udarca iz ugla, lopta je stigla do nemanje Oljače koji je iz neposredne blizine smešta u gol, 1:0, velika radost domaćih navijača i igrača.

Krenuli su gosti dosta ofanzivnije, nisu imali šta da čekaju, zapretili su preko Nedimovića, ali je Mijatov opet bio nepremostiva prepreka za igrače Sloge.

Pred sam kraj susreta, u 92. minutu Marko Vukoje je potvrdio plasman Rusande u viši rang, 2:0.

Rusanda (Melenci) - Sloga (Plandište) 2:0 (0:0)

Rusanda: Mijatov, Davidov (od 46' M. Šarenac), Živanov (od 62' Čokulov), Janković (od 80' Prec), Oljača, N. Šarenac, Petrov, Vukoje, Stanković, Maljukan (od 84' Češljarov), Stevanov

Sloga: Stevanović, Samardžija, Caran, Nedimović, Lazarević, Crnogorac Spremo, Tadić, Stefanovski (od 92' Petrović), Koruga (od 84' Peševski), Radić (od 83' Albert)

Trijumfom u dvomeču baraža ekipa Rusande je posle 19 godina opet član Vojvođanske lige, u prethodnom periodu uglavnom je bila u PFL-u Zrenjanin.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading