JEDNA OD LEPŠIH FUDBALSKIH PRIČA: Posle 17 godina vraća se u klub u kojem želi da završi karijeru! (FOTO)

Autor:

Sport

22.06.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak u fudbalsku penziju sa dobro poznatog mesta.

JEDNA OD LEPŠIH FUDBALSKIH PRIČA: Posle 17 godina vraća se u klub u kojem želi da  završi karijeru! (FOTO)

Foto: OFK Boždarevac

Fudbalski klub OFK Boždarevac se posle devet godina pauze opet aktivirao, od starta sezone 2020/2021 krenuo je sa takmičenjem u Opštinskoj ligi Barajevo

Republika

Svima je u klubu bilo jasno da se ništa nije desilo preko noći, i da će biti potrebno vreme da se klub stabilizuje pre svega, i da se uključi u borbu za najviši plasman na tabeli. U povratničkoj sezoni bodovni saldo je bio na koti 11, što je u grupi od četiri timova bilo dovoljno za treću poziciju na tabeli. Prošle takmičarske godine je osvojen bod manje, i to je bilo dovoljno za četvrto mesto u ligi.

U nedavno završenoj sezoni OFK Boždarevac je sa učinkom od dva trijumfa, jednog remija i sedam poraza "podelio fenjer" sa ekipom Pinosave, koja je takođe godinu završila sa sedam osvojenih bodova. Igrači Boždarevca su uspeli da mrežu rivala zatresu u devet navrata, dok je njihov golman savladan čak 31 put, što je druga najgora odbrana u ligi.

Uprava kluba je krenula sa formiranjem igračkog kadra za sledeću sezonu, a prvi novajlija u redovima OFK Boždarevca je Aleksandar Bogdanović (43). Bogdanović dolazi iz redova Mladog Radnika (Junkovac) gde je proveo protekle dve godine, u karijeri je branio i za BASK, Lokomotivu, TEK Crljevi, Veliki Borak i BSK Baćevac. Prve odbrane je napravio u Teleoptiku gde je prošao gotovo sve selekcije, i zabeležio je par nastupa u seniorskoj.

Bogdanović je već branio boje OFK Boždarevca, pre 17 godina, tada je bio član kluba dve sezone, nakon čega je zbog odličnih odbrana "izborio" i poziv člana višeg ranga. Sada je odlučio da se vrati u dobro poznatu sredinu, u kojoj će verovatno i završiti karijeru. U izjavi za naš portal, nova "jedinica" člana Opštinske lige Barajevo je poručila:

- Ovo nije dolazni transfer, već bih ja trebao da "platim" što su odlučili da izaberu mene za golmana u sledećoj sezoni. Neverovatni ljudi i pravi drugari se nalaze u klubu, želja mi je bila da baš kod njih završim karijeru.

Kuća se gradi od dobrog temelja, pa je uprava kluba odlučila da "ispoštuje" tu priču, i da formiranje igračkog kadra započne sa jako iskusnim i dobrim čuvarem mreže. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading