SLAĐI BOD OSTAJE DOMAĆINU: Mladi radnik izborio opstanak, dok će tim iz Goloboka i dalje strepeti!

Autor:

Sport

19.06.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći vezani "iks" tima iz Radinca.

SLAĐI BOD OSTAJE DOMAĆINU: Mladi radnik izborio opstanak, dok će tim iz Goloboka i dalje strepeti!

Foto: FK Pobeda Golobok

U okviru 29. kola Podunavske okružne lige sastav Mladog radnika 1940 iz Radinca ugostio je ekipu Pobede iz Goloboka, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta 2:1.

Republika

Domaći tim je u ovaj duel ušao sa 40 osvojenih bodova, što je dovoljno za deobu šestog mesta na tabeli, dok su gosti sa tri boda manje bili na deobi 11. pozicije u ligi.

Odličan teren i dobro vreme okupilo je veliki broj publike u Lužnjaku, utakmica jako bitna za oba sastava imajući u vidu da je borba za opstanak aktuelna i dalje.

Posle klasičnog odmeravanja snaga, koje je na ovom duelu bilo u nešto dužem intervalu, gosti su krenuli sa nešto boljom igrom. Bolje su stajali igrači Pobede na terenu i samim tim su stvarali šanse za postizanje gola.

U 38. minutu dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist tima iz Goloboka, odgovornost je na sebe preuzeo Stefan Bisenić, koji je uspešno realizovao jedanaesterac, 1:0 za Pobedu.

Dve izmene izvršene su na startu nastavka u redovima domaćina, i to je izgleda doprinelo dosta boljoj igri. Za vreme pauze je dogovorena i nešto drugačija taktika, koja je primenjena u drugom delu meča.

Republika

Foto: FK Mladi Radnik 1940 Radinac

Slika sa tribina

Posle devet minuta igre u nastavku domaći sastav je došao do izjednačenja. Sjajno je zalomio Nikola Nikolić svog čuvara, nakon čega je stvorio sebi priliku za šut koji je završio iza leđa golmana Srejića, 1:1.

Ubrzo nakon toga mogla je ekipa Mladog radnika da dođe do potpunog preokreta, rezervista Milan Đorđević je uputio odličan udarac, golman je već bio savladan, ali je lopta završila na stativi.

Viđena je dosta bolja igra u drugom delu od strane domaćina, ali su i gosti imali par prilika da vrate vođstvo na svoju stranu.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, na semaforu je stajao rezultat koji je postavljen u 54. minutu, 1:1.

Mladi radnik 1940 (Radinac) - Pobeda (Golobok) 1:1 (0:1)

Mladi radnik 1940: Maksimović, Jevtić, Janković, Grozdanović (od 46' Dimić), Mila. Petrović (od 46' Đorđević), Milo. Petrović, Nikolić, Antić, Stanić, Paunović, Mladenović

Pobeda: Srejić, Đorđević (od 70' Gajić), Marković, Filipović, Jovetić, A. Bisenić, Milošević, Živković, Rašković, S. Bisenić, Đurić

Iz redova Mladog radnika su posle meča poručili:

- Opstanak je po svemu sudeći obezbeđen, i to je najbitnije. Videćemo u narednom periodu šta će se dešavati i koje su ambicije u narednoj sezoni. Pre nekoliko dana smo zaboravili da se zahvalimo našem dugogodišnjem fudbaleru, Filipu Stojmanovskom koji je otišao u Nemačku zbog posla. Fića je mnogo dao našem kolektivu, mnogo godina je proveo u Mladom Radniku i mnogo je sebe dao za klub. Uvek je dobro došao, kad god bude bio u prilici, hvala Fićo, puno uspeha i srećno želi ti tvoj tim. 

Ovim rezultatom tim iz Radinca je kolo pre kraja obezbedio opstanak u ligi, dok će sastav Pobede i u poslednjem kolu biti pod imperativom osvajanja tri boda.

BONUS VIDEO: 

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading