DOŠLO JE VREME: Na programu su odlučujuće bitke južnobanatske "Segunde"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.06.2023

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletna sezona staje u 180 minuta.

DOŠLO JE VREME: Na programu su odlučujuće bitke južnobanatske "Segunde"!

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

Prethodnog vikenda okončane su ligaške borbe u okviru popularne južnobanatske "Segunde". Šampionske titule u dve grupe navedenog takmičenja osvojile su ekipe Radničkog iz Barande i Ševca iz Kusića, a koji sportski kolektiv će se priključiti navedenim ekipama u višem rangu takmičenja, znaće se nakon baraž dvomeča.

 

U dvomeču nakon kojeg će se znati treći putnik u Područnu ligu Pančevo, sastaće se Budućnost iz Banatskog Brestovca i ekipa Banatula iz Lokve.

Brestovčani su u okviru zapadne grupe Druge južnobanatske lige zauzeli drugu poziciju sa skorom od 20 pobeda, jednog remija i šest poraza i mora se naglasiti da su tokom većeg dela šampionata bili ravnopravan protivnik šampionu iz Barande, ali je presudan susret odigran 23. aprila kada je Radnički na svom terenu ubedljivo slavio rezultatom 3:0 čime je stigao do pobede koja mu je kasnije omogućila i da se direktno plasira u viši stepen takmičenja.

Kada je reč o istočnoj grupi južnobanatske "Segunde", Banatul iz Lokve je sezonu okončao sa devet bodova manje u odnosu na šampiona, a sportski kolektiv iz Lokve je tokom šampionata zabeležio skor od 21 pobede i pet poraza.

Tokom šampionata obe ekipe su bile izuzetno efikasne. Budućnost je na 27 mečeva postigla ukupno 81 pogodak, dok je Banatul bio još efikasniji i 93 puta pronalazio put lopti do mreže u 26 prvenstvenih mečeva i očekuje se da će i predstojeći dvomeč proteći u atraktivnim igrama sa dosta golova.

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

Prvi baraž duel

 

- Druga južnobanatska liga, baraž mečevi:

prvi meč:

Banatul (Lokve) - Budućnost (Banatski Brestovac)

Stadion: FK Banatul Lokve

Datum: Nedelja, 18. jun

Početak: 17.30 časova

drugi meč:

Budućnost (Banatski Brestovac) - Banatul (Lokve)

Stadion: FK Budućnost

Datum: Četvrtak, 22. jun

Početak: 17.30 časova

Uoči prvog baraž susreta, trener Budućnosti Srđan Brajović je izjavio:

- Igramo protiv odlične ekipe i očekujemo težak i neizvestan dvomeč. Potpuno je jasno da ukoliko želimo da stignemo do povoljnog rezultata, moramo da odigramo pametno i disciplinovano.

Da podsetimo, bolji u navedenom dvomeču od naredne jeseni takmičiće se u višem takmičarskom rangu, Područnoj ligi Pančevo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading