NAKON VIŠE OD 20 GODINA: U Draginju će se sledeće sezone igrati okružni fudbal! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.05.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Vojvode Stepe je pobedom nad jesenjim prvakom i zvanično postao šampion dva kola pre kraja prvenstva!

NAKON VIŠE OD 20 GODINA: U Draginju će se sledeće sezone igrati okružni fudbal! (VIDEO)

Foto: FK Vojvoda Stepa Draginje

Proteklog vikenda na programu je bilo 24. kola Međuopštinske lige Pocerina, jedan od susreta bio je opštinski derbi između ekipa Radničkog (Koceljeva) i Vojvode Stepe (Draginje).

Republika

Sastav iz Draginja je u duel sa jesenjim prvakom ušao sa liderske pozicije, pobeda timu Vojvode Stepe je garantovala osvajanje šampionske titule i plasman u viši rang. Na stadionu u Koceljevi je bilo po proceni delgata između 300 i 350 gledalaca.

Već u prvom minutu Nemanja Poledica je uputio odličan pas do Strahinje lazića koji izlazi jedan na jedan sa golmanom domaćih, Jovanovićem, i šalje loptu u mrežu, 1:0 za tim iz Draginja.

Ubrzo je Lazić imao još jednu priliku, ali je ovoga puta golman Radničkog, Jovanović izašao kao pobednik iz tog duela.

U devetom minutu nakon kornera i nešto lošije reakcije gostujućih igrača, domaći domale do izjednačenja, strelac za Radnički bio je Đorđe Mitrović, 1:1.

Zaigrali su bolje domaći igrači, imali su dve odlične prilike da preokrenu rezultat potpuno u svoju korist, ali je golman Barjaktarov odlično reagovao.

Po nepisanom fudbalskom pravilu, stigla je kazna na drugoj strani. Stojanović je uneo loptu u kazneni prostor domaćina, zatim je šalje do Saše Ignjatovića koji je sprovodi u mrežu, 2:1 za goste u 27. minutu.

 

 

U 37. minutu iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara Poledica je odlično uputio šut koji je završio iza leđa protivničkog golmana, 3:1 za sastav iz Draginja.

 

 

Kontrolisali su meč gosti do odlaska na odmor i iz poseda su stigli do novog pogotka. Ignjatović je sa nekih 18 metara uputio odličan udarac koji je završio u mreži, 4:1.

U poslednjim trenucima prvog dela igre, Dragan Gošić se najbolje snalazi pred golom Vojvode Stepe i glavom šalje loptu u mrežu i time smanjuje zaostatak svog tima na 4:2.

Probudili su se domaći u nastavku, zaigrali su dota bolje, imali su posed na svojoj strani i stvarali su prilike pred protivničkim golom.

Stefan Barjaktarov, čuvar mreže gostiju je u par navrata pokazao da je pravo pojačanje za tim Vojvode Stepe, odličnim intervencijama je potpuno neutralisao nalete domaćeg sastava.

U 79. minutu nakon kontranapada Lazić se po drugi put upisuje u listu strelaca, za ispostaviće se na kraju konačnih 5:2 za tim Vojvode Stepe.

 

 

Radnički (Koceljeva) - Vojvoda SS (Draginje) 2:5 (2:4)

Radnički: Jovanović, Paunović, Lukić, Dojić, Matić, Kojić (od 56' Pavlović), Gošić, Mitrović, Kojadinović (od 51' Spasojević), Antić, Matić

Vojvoda SS: Barjaktarov, Ignjatović, Maletić, Dobrić (od 83' Babović), Poledica, Stojanović, Lazić (od 81' Vasić), Pajčin (od 81' Mihailović), Stanojević (od 61' Petrović), Bogojević, Svičević (od 61' Damnjanović)

Iz redova Vojvode Stepe su posle meča poručili:

- Plasirali smo se u viši rang takmičenja, odnosno Mačvansku okružnu ligu posle više od 20 godina. Veliko hvala svim navijačima koji su bili tokom cele sezone uz naš klub i koji su sigurno zaslužili veliko slavlje. Želimo da se zahvalimo ekipi Radničkog na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri i puno sreće im želimo u baražu. 

U sledećem kolu Vojvoda Stepa gostuje ekipi Šipurske Livade, dok sastav Radničkog igra opet van svog terena, ovoga puta protiv tima Mišar.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading