ŠUMADIJA IMA ČIME DA SE PONOSI: Uspešan vikend kragujevačkog fudbala - nakon boda koji su otkinuli Crvenoj zvezdi, šampionski pehar stigao na "Čika Daču"! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.05.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolo pre kraja takmičenja, pitanje pobednika je rešeno.

ŠUMADIJA IMA ČIME DA SE PONOSI: Uspešan vikend kragujevačkog fudbala - nakon boda koji su otkinuli Crvenoj zvezdi, šampionski pehar stigao na "Čika Daču"! (VIDEO)

Foto: ŽFK Radnički 1923 Kragujevac

Fudbalerke kragujevačkog Radničkog 1923, nakon dve godine takmičenja u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbala, vraćaju se na elitnu scenu, gde im je po svemu prikaznom i mesto.

 

U okviru 25. kola Prve lige Srbije u fudbalu za dame, Kragujevčanke su na terenu sa veštačkom travom stadiona "Čika Dača" ubedljivo savladale lazarevačku Kolubaru čime su kolo pre kraja stigli do nedostižne bodovne prednosti. 

Lazarevačke fudbalerke su se nadale da se iz srca Šumadije mogu vratiti sa bodovima kojima bi pretekli na prvenstvenoj tabeli kragujevački fudbalski kolektiv, ali su na kraju morale da pruže ruku, u ovom momentu, boljem protivniku i ostaje im nada da će kroz baraž mečeve sa sedmoplasiranom ekipom elitnog fudbalskog ranga, uspeti da se izbore za promociju u Superligu Srbije.

Prednost devojkama u crvenoj sportskoj opremi donela je Mirjana Babić u 14. minutu meča, a pitanje pobednika i novog šampiona bilo je rešeno na nastavku susreta kada su mrežu Sandre Milojević zatresle Marija Vuković i Tamara Gogić u 54. i 74. minutu navedenog meča.

 

 

- Prve lige Srbije u fudbalu za dame, 17. kolo:

ŽFK Radnički 1923 (Kragujevac) - ŽFK Kolubara (Lazarevac) 3:0 (1:0)

Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona "Čika Dača"

Sudija: Jelena Cvetković

Strelci: M. Babić 14`, M. Vuković 54`, T. Gogić 74`

Žuti kartoni: D. Radovanović, T. Perlinac, S. Milojević, S. Vejnović (ŽFK Kolubara)

ŽFK Radnički 1923 (Kragujevac): Pajević, Nikolić, Živković, Jurišević, Milosavljević, Tomanović, J. Marjanović, Vuković, T. Marjanović (Gogić), Ilić (Čingelić), Babić (Vasiljević).

ŽFK Kolubara (Lazarevac): Milojević, Radovanović, Đurđević (Radulović), Vejnović, Milinović (Blažić), Perlinac (Vučetić), Sretenović, Lazarević, Jonović, Bobić (Sofronić), Krunić.

Do kraja aktuelne sezone, fudbalerkama Radničkog 1923 ostalo je da odigraju i meč u Nišu protiv Radničkog 2012, nakon čega će se spustiti zavesa na ovosezonsko logaško takmičenja u okviru Prve lige Srbije.

- Rezultati 17. kola Prve lige Srbije u fudbalu za dame:

Moskva (Novi Sad) - Rad (Beograd) 4:1

Napredak Junior 2018 (Kruševac) - Požarevac (Požarevac) 7:0

ŽGFK Borac (Čačak) - Zemun (Zemun) 0:3

Radnički 1923 (Kragujevac) - Kolubara (Lazarevac) 3:0

ŽGFK Lavice Dubočica (Leskovac) - Radnički 2012 (Niš) 3:1

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading