LEGENDARNI STADION ODLAZI U ISTORIJU: Crno-beli će uskoro imati moderan sportski objekat - nakon šest i po decenija započinje potpuna rekonstrukcija! (FOTO)

Autor: Vladimir vorih

Sport

20.05.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da se legendarni sportski objekat podvrgne kompletnoj rekonstrukciji.

LEGENDARNI STADION ODLAZI U ISTORIJU: Crno-beli će uskoro imati moderan sportski objekat - nakon šest i po decenija započinje potpuna rekonstrukcija! (FOTO)

Foto: FK Bor 1919

Fudbalski klub Bor 1919 svoje najslavnije dane doživeo je tokom 60-tih i 70-tih godina XX veka kada je bio član elitnog takmičenja u okviru nekadašnje SFR Jugoslavije, a istovremeno je u sezonu 1967/68 stigao i do finala Kupa Maršala Tita (eliminisali Radnički Niš 3:2, Slobodu iz Tuzle 3:1 i novosadsku Vojvodinu 2:1) u kojem je sa ubedljivih 0:7 poražen od Crvene zvezde.

 

Zahvaljujući činjenici da su beogradski crveno-beli u navedenoj sezoni stigli do Duple krune, crno-beli iz bora su obezbedili plasman u tadašnju Kup pobednika kupova gde su već na startu takmičenja poraženi od Slovana iz Bratislave koji je te sezone stigao i do pehara u renomiranom UEFA takmičenju.

Daleko poznati stadion "kraj Pirita" koji je izgrađen 1957. godine, nakon punih 66 godina ulazi u proces potpune rekonstrukcije.

Nedavno je vlasništvo nad stadionom preneto sa Republike Srbije na grad Bor, a kako je istakao prvi čovek borskog kluba Dragan Janošević, rekonstrukcija će biti obavljena u tri faze:

- I faza: Izrada idejnog resenja pa kompletna rekonstrukcija stadiona i izgradnja prostorija, tribina, glavnog terena;

- II faza:  Izgradnja terena sa vestackom podlogom i reflektorima na mestu pomocnog stadiona u saradnji sa FSS i FSRIS. Teren ce koristiti svi klubovi sa teritorije grada Bora;

- III faza: Renoviranje "Malog stadiona", nove tartan podloge na svim terenima, za fudbal, kosarku i tenis.

Republika

Foto: FK Bor 1919

Stadion "kraj Pirita" - faze rekonstrukcije

 

Kako se saznaje, nakon rekonstrukcije kapacitet stadiona "kraj Pirita" iznosiće između 4.500 - 5.000 sedećih mesta.

Kada je reč o aktuelnoj takmičarskoj sezoni, Bor 1919 se takmiči u okviru Zone Istok i u finiš šampionata crno-beli ulaze sa treće pozicije, a u ovom momentu imaju četiri boda manje u odnosu na lidera, ekipu Đerdapa iz Kladova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading