FAVORIT UMALO ŠOKIRAN: ČSK pružio i više nego odličnu partiju protiv sastava Budućnosti!

Autor:

Sport

19.05.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Gložanu ekipa jako teško ostaje bez celog plena, ali su ovoga puta morali da se zadovolje jednim bodom.

FAVORIT UMALO ŠOKIRAN: ČSK pružio i više nego odličnu partiju protiv sastava Budućnosti!

Foto: FK ČSK Čelarevo

U okviru derbija 26. kola Područne lige Sombor odigran je komšijski derbi između ekipa Budućnost Gložan i ČSK Pivare u Gložanu, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 1:0.

Republika

Ni drugi put ove sezone fudbaleri Budućnosti iz Gložana nisu uspeli da trijumfuju u mečevima protiv Čelarevskim crno-belim, pa će bolji skor iz međusobnih duela odneti ekipa ČSK-a.

Prvo poluvreme pripalo je domaćem sastavu trenera Milana Đukića. Odmah su krenuli jako od starta što im se i isplatilo. Imali su loptu u nogama i presingom došli u 8. minutu iz jedne akcije koja nije obećavala.

Milan Adamek je prodro u šesnaesterac gostiju, a odbrambeni igrači više puta su pokušavali da izbiju loptu, ali neuspešno jer je ona dolazila do igrača u plavo-belim dresovima, a jedan takav odbitak uzima iskusni Danijel Kućenič i sa oko pet metara nepokriven matira golmana Miroslava Tankosića. Lopta je ušla po sred gola, 1:0 za Budućnost.

Imali su domaći još brdo prilika da odu na veću razliku i da reše utkamicu u ranoj fazi, ali brojni promašaji ili su završavali preko gola ili je te lopte ukrotio Tankosić. Oko 35. minuta gosti dolaze u stopostontnu šansu, ali je ista "propala" zbog ofsajd pozicije.

Drugo poluvreme totalno druga priča. Dominacija fudbalera ČSK Pivare. Posed je totalno prepušten gostima i vrebana je prilika da se odnesu tri boda uprkos poništenom golu. Od starta su krenuli silovito. Agilni Dušan Sikirić probija odbrambenog igrača po desnom boku i ulazi u kazneni prostor gde ga obara igrač Budućnosti, ali pas koji je uputio ka Nikoli Lakiću biva perfektan, a ovaj iskosa upućuje odličan udarac sa nekih 15-ak metara i prosleđuje loptu iza leđa golmana Dragišića u suprotan ugao, 1:1.

Posle izjednačenja, igra domaćina bila je bez ideje, rastrzana i desio se očigledan pad kako u psihičkom tako i u fizičkom smislu. Pokušavali su gosti preko Pilipovića, Ileša, Glišića, imali stativu iz slobodnog udarca koji je izveo Stefan Pavlović, dok sa druge strane jedina velika šansa biva za domaće oko 75. minuta kad je Milan Adamek već prošao Tankosića, ali lopta mu je pobegla i upućuje slab šut, lopta je išla ka golu, ali heroj ČSK-a je bio kapiten Jovan Šoven koji izbija sa gol-linije loptu i tako donosi ogroman bod u Čelarevo.

Nije bilo baš lepo vreme, ali tribine stadiona u Gložanu bile su pune. Prvo poluvreme se više čula domaća publika, a bilo je i gostujuće koja je bila glasnija u drugom delu utakmice.

Trener ČSK Pivare, Miroslav Pavlović je dao svoje viđenje utakmice:

- Kao prvo želeo bi da čestitam mojim momcima na sjajnoj partiji i osvojenom bodu. Došli smo sa namerom da se nadigravamo što smo i najavili i pokazali smo to na terenu. Izvršili smo određen pritisak na njihove glavne poluge i zaustavili ih u nameri organizacije napada. Mogli smo da dođemo i do preokreta, ali falilo je koncentracije u završnici.

Predstavnik ČSK Pivare, Predrag Šljivar je izjavio sledeće:

- Ogroman bod, velika borba na terenu. Fer i korektna utakmica, sa dosta šansi na obe strane, utakmica je mogla da prevagne i na njihovu i našu stranu. Ušli smo kao i u dosadašnjih deset utakmica mlako i anemično, povukli se i kaznili su nas ranim golom. Niko nije očekivao bljesak naših momaka, neopravdano nam je poništen gol Pilipovića. U drugom poluvremenu izlazimo sa promenjenom taktikom i pristupom i to nam se isplatilo. Ostaje žal i gorak ukus jer smo mogli i do sva tri boda i nismo iskoristili do kraja pad protivnika, ali to je fudbal.

Budućnost (Gložan) - ČSK Pivara (Čelarevo) 1:1 (1:0)

Stadion: Budućnosti, Gložan

Gledalaca: 400

Sudija: Nikola Jakić (Bač) 

Žuti kartoni: Dujaković i Panić (Budućnost). Jovanić, Sikirić, Glišić, Malešević, Tankosić (ČSK).

Budućnost: Dragišić, Panić, Dujaković (Lončar), Dokić, Žemberi, Kućenič, Nemet, Srnka, Adamek, Duvnjak (Semartonski), Medić

ČSK Pivara: Tankosić, Sikirić, Pavlović, Malešević, Lakić, Pilipović (Jelečanin), Jovanić, Milošević (Glišić), Šoven, Mitrović (Vulević), Ileš 

U sledećem kolu Budućnost gostuje Poletu iz Karavukova, dok sastav ČSK-a opet igra van svog stadiona, ovoga puta ide na noge trenutnom lideru na tabeli, Hajduku iz Stapara.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading