DERBI KOLA PRIPAO GOSTIMA: Desetkovani Bukovik nije mogao više protiv razigrane Morave! (FOTO)

Autor:

Sport

18.05.2023

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kriza tima iz Ražnja je nastavljena..

DERBI KOLA PRIPAO GOSTIMA: Desetkovani Bukovik nije mogao više protiv razigrane Morave! (FOTO)

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

U okviru 26. kola Zone Centar ekipa Bukovika iz Ražnja ugostila je sastav Morave (Žitkovac), prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 3:1.

Republika

Sastav Morave je u ovaj duel ušao sa drugog mesta na tabeli i 45 osvojenih bodova, dok je ekipa Bukovika sa četiri boda manje držala treću poziciju u ligi.

Derbi kola je u nekoj meri opravdao očekivanja publike, viđena je čvrsta borbena utakmica gde je glavni reč vodila gostujuća ekipa.

Domaći Bukovik je u ovaj duel ušao sa deset igrača u polju, ali su uspeli da stvore i prvu ozbiljnu priliku na meču. Srećom po gostujući tim, Aleksa Ristić je odličnom intervencijom sprečio rano vođstvo protivnika.

Konsolidovali su svoje redove gosti, preuzeli su inicijativu i krenuli su sa stvaranjem šansi za postizanje gola.

Posle akcije Dušana Velinova i Slobodana Jankovića, lopta je stigla do Mihajla Cvetkovića koji je šutirao preko prečke, zapretio je ubrzo i Lazarević udarcem iz daljine, ali promene rezultata nije bilo.

Igrao se 26. minut kada je na odlično dodavanje Lazarevića regovao Cvetković, majstoroski je prevario čuvare, izašao sam ispred golmana i uspešno ga savladao, 1:0 za Moravu.

Do kraja poluvremena mogli su gosti do uvećanja prednosti, ali im to nije pošlo za nogom.

Drugi žuti, odnosno crveni karton igraču domaćih, Miodragu Avramoviću je u velikoj meri odredio dalji tok utakmice, domaći su ostali sa 9 igrača na terenu u 49. minutu.

Kapiten Morave, Slobodan Janković je u 65. minutu povisio prednost na 2:0, odličan udarac gostujućeg igrača završio je u gornjem desnom uglu, u same rašlje.

Trener gostiju, Aleksandar Zemljak je polako krenuo sa uvođenjem igrača sa klupe, te je intenzitet igre malo opao.

Gosti su preko Dušana Velinova sa dva brza gola stigli do konačne pobede od 4:0.

Bukovik (Ražanj) - Morava (Žitkovac) 0:4 (0:1)

Bukovik: Radojković, Tasković, Kocić, Ilić, Stošić, Đokić, Prokić, Nikolić, Avramović, Zdravković

Morava: A. Ristić, Vidojković (od 81' Kostić), Janković, Marjanović, S. Petrović, Lazarević, Velinov, Janković (od 81' Novković), Cvetković (od 41' Bogdanović), Simić (od 62' M. Petrović), Savić (od 46' M. Ristić)

U sledećem kolu koje je na programu već za dva dana Morava dočekuje Napredak iz Aleksinca, dok ekipa Bukovika gostuje Delijskom Visu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading