IMA LI TIM IZ LOVĆENCA FORMULU ZA TRIJUMF PROTIV LIDERA: Sastav Solunca je ove sezone ekipu Njegoša već savladao dva puta!

Autor:

Sport

18.05.2023

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nekim najavama, tzv. komšijski derbi bi trebao da privuče veliki broj navijača.

IMA LI TIM IZ LOVĆENCA FORMULU ZA TRIJUMF PROTIV LIDERA: Sastav Solunca je ove sezone ekipu Njegoša već savladao dva puta!

Foto: FK Njegoš Lovćenac

U okviru 27. kola PFL Subotica ekipa Njegoša (Lovćenac) ugostiće sastav Solunca iz Karađorđeva, utakmica se igra u subotu, 20. maja od 17 časova.

Republika

Domaćin subotnjeg duela je prethodne dve sezone proveo u Vojvođanskoj ligi Sever, ali je ovu takmičarsku godinu počeo u takmičenju koje je jedan rang niže od toga. Sastav iz Lovćenca se trenutno sa 33 osvojena boda nalazi na osmoj poziciji u ligi. Ekipa Njegoša je u prvom delu prvenstva sakupila 25 bodova, dok je tokom proleća zbog promenjive forme obogatila svoj bodovni saldo sa samo osam.

Trenutno se sastav Njegoša nalazi u lošoj formi, na poslednjih pet mečeva zabeležili su tri poraza i dva remija. U duel sa liderom na tabeli ulaze posle remija sa timom Tavankuta na gosotvanju, rezultat je glasio 3:3.

Ova dva tima su se sastala u okviru finala kupa na stadionu u Lovćencu i tada je domaćin susreta, sastav Njegoša pretrpeo poraz, pa će sigurno u ovaj duel hteti da se pre svega revanšira ekipi Solunca što ih je pred svojim navijačima "ostavila" bez pehara.

Republika

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Kolektiv trenutnog lidera na tabeli

Subotnji gost na stadionu u Lovćencu biće sastav Solunca koji je u drugi deo prvenstva ušao sa četvrte pozicije sa koje su bili u zaostatku u odnosu na lidera osam bodova. Tim iz Karađorđeva je u deset prolećnih mečeva upisao isto toliko pobeda i sada drži prvo mesto na tabeli sa četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Odlične prolećne partije dovele su tim Solunca na korak od direktnog plasman u viši rang, ali svi u klubu znaju da su pred njima još četiri takmičarska susreta i da u svakom sledećem trebaju biti maksimalno skoncentrisani kako bi ostvarili svoj zacrtani cilj za ovu sezonu.

Trener tima iz Karađorđeva, Dušan Medić je za naš portal povodom subotnjeg meča izjavio:

- Iako je protivnik ove sezone pobeđen već dva puta, na ovo gostovanje se ipak ide sa oprezom, jer nema lakih protivnika, nema opuštanja, prava na greške u finišu prvenstva ne, jer se nemaju kada ispraviti. Momci vredno treniraju, svi su zdravi, spremni, motivisani nakon sjajnog niza ovog proleća i sjajne igre iz prošlog kola. Očekuje se dosta gledalaca s obzirom da je ovo tzv. komšijski derbi, nadamo se da će moći da uživaju u lepim potezima i dobrom fudbalu.

Prvi ligaški duel ova dva tima završen je pobedom Solunca rezultatom 3:0.

Njegoš (Lovćenac) - Solunac (Karađorđevo)

Subota, 20. maj od 17 časova

Teren u Lovćencu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading