SRPSKA LIGA ŠIRI SVOJE GRANE DA DOČEKA GRAĐEVINARE: I Zlatibor se gostio na Banjici - Rad sedam meseci nije slavio na svom stadionu! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.05.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki prestonički derbi u okviru trećeg stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja privukao je po slobodnoj proceni između pet i šest hiljada ljubitelja fudbala.

SRPSKA LIGA ŠIRI SVOJE GRANE DA DOČEKA GRAĐEVINARE: I Zlatibor se gostio na Banjici - Rad sedam meseci nije slavio na svom stadionu! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Rad

Duel između Zemuna i OFK Beograda koji je direktno odlučivao o šampionu ovosezonske Srpske lige Beograd, podsetio je na neke lepe fudbalske dane. Ekipa sa Omladinskog stadiona zabeležila je minimalnu pobedu kojom je stekla prednost u finišu takmičenja, ali će o putniku u prvoligaški karavan ipak odlučivati poslednja tri prvenstvena kola i jasno je da ćemo konačni odgovor dobiti tek 3. juna kada su na programu mečevi poslednjeg, 30. kola.

 

Ono što je u subotu 13. maj viđeno na stadionu u Gornjoj varoši svakako predatavlja prijatno iznenađenje kada je srpski klupski fudbal u pitanju, posebno kada je reč o nižim rangovima takmičenja, ali već sada ljubitelji fudbala u prestonici mogu očekivati da će se nešto slično događati i u narednoj 2023/24 sezoni.

Naime, OFK Beograd, ili Zemun ostaće članovi trećeg stepena srpskog klupskog takmičenja, a u ovaj rang stiže još jedan, donedavni superligaš ekipa Rada sa banjičkog stadiona "Kralj Petar I".

"Građevinari" su i teoretski izgubili status prvoligaške ekipe, a u duelu 5. kola plej-aut faze Prve lige Srbije na Banjici su se sastale dve poslednjeplasirane ekipe, nakon kojeg je Rad čvrsto prigrabio "fenjer" drugog stepena srpskog fudbalskog takmičenja.

 

Tokom prvog poluvreman viđena je utakmica koja je mogla da zadovolji malobrojne ljubitelje fudbala. Ekipa Zlatibora je nakon samo 25 minuta igra imala dva gola predsnosti, a mrežu Stefana Čupića tresli su Kajode Saliman u 15. i Luka Čumić u 25. minuru susreta.

Ipak, domaćin u samo osam minuta uspeva da stigne do rezultatskog egala preko Andrije Ratkovića i Miloša Opačića.

Rezultatska odluka pala je u 54. minutu kada je mrežu "građevinara" po drugi put pogodio Luka Čumić čime bodovi kreću put Čajetine.

 

 

- Plej-aut Prve lige Srbije, 5. kolo:

Rad (Beograd) - Zlatibor (Čajerina) 2:3 (2:2)

Stadion: "Kralj Petar I"

Sudija: Aleksandar Vukadinović

Strelci: A. Ratković 36`, M. Opačić 44`; K. Saliman 15`, L. Čumić 25`, 54`

Žuti kartoni: F. Markišić, S. Mihajlović (Rad); N. Ilić (Zlatibor)

Rad (Beograd): Čupić, Arsić, Gašić, Đ. Jovanović, Markišić (N. Jovanović), Mihajlović, Mitrović, Opačić (V. Jovanović), Ratković, Savić, Živojinović.

Zlatibor (Čajetina): Andžić, Čumić, Ilić, Karać (Vještica), Komorski, Milanović (Savić), Petrovik, Saliman (N. Tripković), S. Tripković, Veličković, Vrbić.

Do kraja ovosezonskog takmičenja Rad će se sastati još sa ekipama GFK Slobode i Trayala, dok su pred Zlatiborom mečevi sa OFK Vršcem i Loznicom, nakon čega će obe ekipe započeti pripreme za takmičenje u trećem stepenu srpskog klupskog fudbalskog takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading