LAZAREVIĆ PORUČIO PRED DUEL SA TIMOKOM: "Nećemo se predati, idemo da se nadigravamo!"

Autor:

Sport

05.05.2023

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel bivših prvoligaša u Zaječaru.

LAZAREVIĆ PORUČIO PRED DUEL SA TIMOKOM: "Nećemo se predati, idemo da se nadigravamo!"

Foto: FK Radnički Pirot

Fudbaleri pirotskog Radničkog u subotu od 16 časova i 30 minuta gostuju na nezgodnom gostovanju podno ’Kraljevice’ zaječarskom Timoku u okviru 25. kola Srpske lige Istok.

Republika

Domaća ekipa se nalazi u nezgodnoj situaciji i već dugo im stoji upaljem alarm za gašenje "požara" koji ih je zadesio, odnosno ispadanje u niži rang takmičenja. Oni su na 14. mestu sa 21 bodom. Kako bi se spasli tog "požara" koji ih je zadesio i ugasili vatru, nemaju pravo na grešku do kraja sezone. Dunav Prahovo, ekipa koja se nalazi na poziciji iznad opasne zone, ima 27 bodova i biće teško Zaječarcima do kraja, ali kako kažu, "sreća prati hrabre".

Timok je na poslednih pet susreta ostvario tri poraza (Timočanin 2:1, Brzi Brod 2:0 i Dubočica 2:0), jedan remi (SFS Borac 1:1) i jedna pobeda (Meševo 2:1). U prošlom kolu su poraženi na svom stadionu od Dubočice rezultatom 2:0.

Piroćanci su na drugoj poziciji sa 54 osvojenih bodova i u prošlom kolu su se okliznuli u Pirotu i remizirali protiv ekipe Dunava 0:0. Sada zaostaju za Leskovčanima dva boda i biće prava borba do kraja šampionata. Radnički u poslednje vreme ima malo slabiju forma, te na poslednjih pet susreta zabeležili su dva nerešena ishoda (Dubočica 1:1 i Dunav Prahovo 0:0), dve pobede (Vlasina 5:0 i Jedinstvo Paraćin 4:0) i jedan poraz (SFS Borac 1:0).

Goran Lazarević, trener Radničkog pre nego što je bilo šta rekao o ovoj utakmici izjavio je saučešće nastradalima juče u osnovnoj školi ’Vladislav Ribnikar’

- Ovih dana je nateže bilo slušati ova tragedija koja desila kod nas, izjavio bih pre svega u ime kluba saučešće porodicama nastradalih. - započeo je.

Potom se osvrnuo na susret koji ih očekuje i dodao je da poštuju protvnika, ali i da znaju svoje kvalitete.

- Što se tiče utakmice. Poštujemo protivnika kao i svakog. Znamo svoje kvalitete, prednosti i sigurno ćemo ići da se nadigravamo i da ostvarimo pobedu u Zaječaru. - poručuje Lazarević.

Istakao je da nije lako pobeđivati u kontinuitetu i da neće odustati od svojih ambicija.

- Imamo šest kola do kraja, pričali smo, vratili smo se malo unazad i shvatili da smo sami krivi što nismo uspeli da osvojimo tri boda. Nije ni malo lako pobeđivati u serijama. Nadam se da ovo neće biti kraj naših ambicija i želja, jer se mi sigurno nećemo predati. Na nesreću više nismo u poziciji da sami odlučujemo. Mi ćemo na terenu pružiti maksimum. - zaključio je Goran Lazarević.

Prošli meč ova dva tima pripao je Piroćancima minimalnim rezultatom 1:0.

Timok 1919 (Zaječar) - Radnički (Pirot)

Subota, 6. maj od 16.30

Stadion Kraljevica u Zaječaru

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading