TOPLO, HLADNO: Remi ravan porazu! Piroćanci se oprostili od šampionske titule?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.05.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiks na domaćem terenu koji može i odlučiti borbu za vrh tabele.

TOPLO, HLADNO: Remi ravan porazu! Piroćanci se oprostili od šampionske titule?

Foto: FK Radnički Pirot

Prethodnog vikenda odigran je veliki derbi ovosezonske Srpske lige Istok u kojem su se sastale ekipe leskovačke GFK Dubočice i pirotskog Radničkog. Konalnim ishodom navedenog susreta Piroćanci su bili svakako zadovoljniji, s obzirom da im ostvarenje od 1:1 donelo bolji međusobni odnos i u tom momentu imali su prednost u odnosu na velikog rivala.

 

U subotu 29. aprila leskovački klub se sa gostovanja u Zaječaru vratio trijumfalno, čime je pritisak moranja prebačen na sastav iz Pirota koji očigledno tome nije mogao da odgovori na pravi način.

Na stadionu "Dragan Nikolić" ekipa Radničkog iz Pirota dočekala je Dunav iz Prahova koji u aktulenoj sezoni vodi veliku borbu za opstanak u istočnoj grupi srpskoligaškog fudbala

Domaćin je u susret ušao osetno oslabljen neigranjem nekolicine standardnih prvotimaca, ali navedeno svakako se ne može uzeti kao olakšavajuća okolnost za neočekivani kiks. 

Krenuli su fudbaleri Radničkog ofanzivno u meč, ali prvu izglednu priliku beležimo na isteku pola sata igre. Ristov je oprobao udarac, ali se lopta odbila do Đurovića koji ne časeći časa iz prve upućuje šut, ali je okvir gola bio saveznik sastava iz Prahova.

Do odlaska na odmor beležimo i priliku Nemanje Mančića koji se našao oči u oči sa golmanom Dunava koji je maestealno zaustavio lob udarac brzonogog fudbalera domaće ekipe.

U nastavku susreta viđena je nervozna i rastrzana igra u kojoj nije bilo izglednih prilika i susret je okončan najnepopularnijim rezultatom koji je svakako zadovoljio gostujući sastav.

Foto: FK Radnički Pirot

Za Piroćance je remi ravan porazu

 

- Srpska liga Istok, 24. kolo:

Stadion: "Dragan Nikolić", Pirot

Radnički (Pirot) - Dunav (Prahovo) 0:0

Fudbaleri Radničkog sada moraju čekati kiks rivala iz Leskovca kako bi se vratili u borbu za plasman u Prvu ligu Srbije. Piroćance narednog vikenda očekuje gostovanje u Zaječaru ekipi Timoka 1919, dok će Dunav gostovati u Nišu ekipi Car Konstantina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading