KAZNENA EKSPEDICIJA DEJANA ČELARA RUTINSKI PROTIV TIMOKA: Leskovčani nastavljaju borbu za viši rang! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.04.2023

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenja nije bilo, favorit je i na nezgodnom gostovanju stigao do važnih bodova.

KAZNENA EKSPEDICIJA DEJANA ČELARA RUTINSKI PROTIV TIMOKA: Leskovčani nastavljaju borbu za viši rang! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen/MerkurXtip

Fudbaleri Timoka 1919 dočekali su GFK Dubočicu na gradskom stadionu u Zaječaru podno "Kraljevice" u okviru 24. kola Srpske lige Istok. Na kraju, prema očekivanju fudbalske javnosto gosti su rezultatom 2:0 stigli do važna tri boda kojima nastavljaju borbu za plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

Već u 8. minutu susreta gosti stižu do šanse, ali je udarac Marka Đorđevića nakon kornera završio pored stative domaćeg čuvara mreže. 

U nastavku susreta uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, s tim da se mora naglasiti da su gosti imali blagu terensku inicijativu. U 22. minutu beležimo udarac Rašića, ali je zaječarska odbrana dobro intervenisala i lopta je završila u korneru. Pet minuta kasnije Leskovčani stižu do prednosti. Prodor po desnoj strani maestralnog Savića i kada se očekivao centaršut, on je iznenadio rivale kretnjom u levu stranu, a zatim je usledio udarac sa ivice šesnaesterca i lopta je "skinula paučinu" iz roglja zaječarskog gola.

Isti igrač je tri minuta kasnije imao priliku da postigne još jedan pogodak, ali je njegov šut završio u spoljnjem delu mreže.

Do odlaska na odmor beležimo još dve prilike gostujuće ekipe, ali se rezultat nije menjao.

Na startu drugog dela Timok je stvorio prvu šansu na utakmici. Tričković je poslao loptu do Ivetića, a on je uputio neku vrstu loba, ali je njegov pokušaj završio tik iznad prečke.

U 47. minutu Dubočica dolazi do novog pogotka. Nakon prodora po desnom krilu Ivan Milić je loptu prosledio do Savića koji iz prve upošljava Marka Đorđevića kojem nije bilo teško da po drugi put primora golmana Jovanovića da loptu vadi iz mreže.

 

 

Nakon dupliranja prednosti gosti prepuštaju inicijativu fudbalerima Timoka 1919 koji ipak nisu uspevali konkretnije da priprete očigledno kvalitetnijem rivalu.

Malo uzbuđenja u kaznenom prostoru GFK Dubočice beležimo u 66. minutu. Tričković je dugom loptom pronašao Jeremića na drugoj stativi, ali je on šutirao direktno u Stankovića.

Desetak minuta pre kraja susreta pokušali su gosti da stignu i do trećeg pogotka, ali je lopta nakon udarca Marka Momčilovića iz slobodnog udarca, završila van okvira gola.

- Srpska liga Istok, 24. kolo:

Timok 1919 (Zaječar) - GFK Dubočica (Leskovac) 0:2 (0:1)

Stadion: "Kraljevica", Zaječar

Strelci: Savić u 27. i M. Đorđević u 47. minutu za GFK Dubočicu

Nakon uspešnog gostovanja u Zaječaru, fudbaleri GFK Dubočice sa 56 osvojnih bodova drže lidersku poziciju na tabeli istočne grupe srpskoligaškog karavana, a u narednoj takmičarskoj rundi očekuje ih derbi susret protiv Budućnosti iz Popovca.

Zaječarski srpskoligaš nalazi se u zoni ispadanja sa 21 bodom, a pakleni raspored Timoka 1919 nastavlja se i narednog vikenda kada će ugostiti i drugog kandidata za najviši plasman, ekipu pirotskog Radničkog.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading