POTPUNI ŠOK: Lider ostao bez najboljeg strelca uoči odlučujućih borbi - za reprezentativca je sezona okončana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.05.2023

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povreda koja može sve da zakomplikuje.

POTPUNI ŠOK: Lider ostao bez najboljeg strelca uoči odlučujućih borbi - za reprezentativca je sezona okončana!

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka, šest mečeva pre okončanja ovosezonskog takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina, suvereni su lideri navedenog takmičenja i nalaze se na putu ka ostvarenju istorijskog plasmana u Prvu ligu Srbije.

 

Prethodnog vikenda lider se iz Novog Sada vratio sa "tri boda u džepu". Rezultatom 3:1 savladana je ekipa Kabela i Tekstilac u ovom momentu ima 11 bodova više u odnosu na najbližeg rivala Borac iz Šajkaša. Do kraja šampionata sportskom kolektivu iz Odžaka potrebno je još sedam bodova kako bi i zvanično postali članovi drugog stepena srpskog fudbalskog takmičenja.

Međutim, plavo-beli su se u najneprijatnijem trenutku našli pred velikim problemom. Najbolji igrač ovog kluba i najbolji strelac ovosezonske vojvođasnke grupe srpskoligaškog karavana, Stefan Šavija doživeo je povredu koja će ga na duži vremenski period odvojiti od terena.

Kako je klub prenoseo putem društvenih mreža, za Šaviju je aktuelna sezona okončana i trener Milan Pankov će u finišu sezone morati da pronađe adekvatnu zamenu. Ipak, treba imati na umu da trener kluba iz Odžaka raspolaže širokim rosterom i svi u klubu, a i navijali se nadaju da odsustvo Šavije neće dovesti u pitanje sve ono što je učinjeno u dosadašnjem toku takmičenja.

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Sledi duže odsustvo - Stefan Šavija

 

- Stefan Šavija:

Datum rođenja: 17. februar 2001. godine

Igračka karijera: Vojvodina U-19 (Novi Sad), Bajša (Bajša), Tisa (Adorjan), Tekstilac (Odžaci)

Reprezentativna karijera: Bosna i Hercegovina U-17 (2 meča / 2 gola)

Ekipu Tekstilca narednog vikenda očekuje susret protiv Tise iz Adorjana, a nakon navedenog susreta, do kraja šampionata u Odžacima će ugostiti Omladinac iz Novi Banovaca i OFK Bačku iz Bačke Palanke, dok će gostovati u Stanišiću, Staroj Pazovi i Pančevu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading