DERBI ZAČELJA PRIPAO DOMAĆINU: Mačva težim putem stigla do tri boda protiv neumorne Sloge! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.04.2023

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan sudar tinata sa samog dna tabele...

DERBI ZAČELJA PRIPAO DOMAĆINU: Mačva težim putem stigla do tri boda protiv neumorne Sloge! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Na travnatom terenu u Bogatiću, odigrana je prvenstvena utakmica 24. kola Srpske lige Zapad između Mačve 1929 i Sloge iz Bajine Bašte. Igrači obe ekipe opravdali su epitet jedne veoma interesantne utakmice i brojnim gledaocima na tribinama priredili duel pun neizvesnosti. 

 

Tokom prvih 45 minuta igre fudbaleri gostujuće Sloge uzeli su loptu pod svoje i stvarali su brojne akcije kojima su dolazili u prilike da ugroze gol domaćina. Najbolju priliku u početnoj fazi meča imao je Veselinović u 10. minutu. Mreža golmana Popovića se zatresla, ali je sudija gol poništio usled nedozvoljene pozicije o kojoj se može polemisati.

I u nastavku susreta gosti prete. Prvi je pokušao Mitrović, zatim ponovo Veselinović, ali su obe lopte završile pored gola, dok je akciju Filipovića i Đorđevića pročitao golman crveno-crnih i loptu dočekao u svoje naručje. 

Kao što obično biva, nakon neiskorišćenih šansi usledila je kazna. 

Nakon što je fudbaler Sloge, Radojević, igrao rukom, domaćim igračima dosuđen je slobodan udarac iz kojeg je Tomić uspeo u 35. minutu da zatrese mrežu golmana Golubovića. To je ujedno bila i jedina prilika u koju su ušli domaći igrači tokom prvog dela igre. 

Bajinobaštani ni tada nisu stali. Usledile su akcije Veselinovića, Mitrovića i Đorđevića, a do kraja poluvremena najizgledniju priliku imao je Veselinović u 43. minutu kada je loptu glavom uputio ka golu protivnika nakon asistencije Đorđevića, ali je ona pogodila prečku i tako onemogućila goste da u nastavak meča uđu sa rezultatskim egalom.

 

 

Ni na početku drugog dela susreta Bajinobaštani nisu gubili nadu. Gradili su igru preko Živanovića, imali su veći posed, a požrtvovanu igru u 50. minutu golom je krunisao Gudurić nakon kornera čime je rezultat poravnat.

Radost gostiju kratko je trajala. Samo šest minuta nakon izjdnačujućeg gola, rezultat na semaforu ponovo se menjao. Marko Arnautović je zatresao mrežu Golubovića i još jednom doveo domaći sastav do prednosti.

Nakon ovog pogotka gosti su psihički pali i do kraja meča nisu uspeli da stvore izgledniju priliku za pogodak. Ono što treba posebno napomenuti, jeste činjenica da su u finišu susreta "požuteli" Živanović i Radojvić, koji usled akumuliranih kartona neće moći da pomognu svojim saigračima u narednom prvenstvenom susretu.

- Srpska liga Zapad, 24. kolo:

Mačva 1929 (Bogatić) - Sloga (Bajina Bašta) 2:1 (1:0)

Strelci: Tomić u 35. i Arnautović u 56. miutu za Mačvu 1929; Gudurić u 50. minutu za Slogu

Mačva 1929 (Bogatić): Popović, Milutinović, Puzić, Tomić, N. Simić, Đuričić, Subotić, Isaković, Milanović, Arnautović, Trifunović. Igrali su još: Šaponja, M. Simić, Misić, Marinković. 

Sloga (Bajina Bašta): Golubović, Mitrović, Živanović, Veselinović, Đorđević, Arsić, Radojević, Gudurić, Savić, P. Milosavljević, Filipović. Igrali su još: Radenović, Nikolić, Dželebdžić, Emerun, M. Milosavljević. 

Foto: FK Mačva 1929 Bogatić

Dom fudbalera Mačve 1929 u Bogatiću

 

Utiske nakon odigranog meča, za "Republika.rs" sumirao je napadač Sloge Veselinović koji se posle 3 utakmice pauze zbog crvenog kartona vratio na teren: 

- Očekivano teška utakmica. Imali smo par šansi na početku koje nismo iskoristili i to nas je koštalo. Dobro smo igrali, stvarali smo brojne šanse, ali nam se nije dalo. Smatram da smo ponovo oštećeni od strane sudija. Sviran ofsajd kod našeg postignutog gola još uvek je pod znakom pitanja, podela kartona izabranim igračima i još dosta propusta koji su umnogome uticali na rezultat. Vreme i teren bili su preteški za igru ali mi smo u potpunosti nadigrali protivnika. Sve čestitke mojim momcima koji su dali sve od sebe, a posebno moram da naglasim da je naš kapiten Golubović pred golom stajao i pored toga što je danima unazad primao injekcije iz zdravstvenih razloga. Oštećeni svakako jesmo, ali šta je, tu je. Idemo dalje, podignute glave, da pokušamo da se izborimo za mesto u ovoj ligi koje zaista zaslužujemo. 

U narednom, 25. kolu, obe ekipe očekuju izazovne utakmice. Ekipa iz Bogatića gostuje Slogi iz Požege, dok će Bajinobaštani ugostiti Borac 1926 iz Čačka

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading