DESETKOVANA PROGORELICA SE ISPRSILA U KOMŠILUKU: Golman Manić je danas nekoliko puta "spasao" svoj tim ubedljivog poraza!

Autor:

Sport

28.04.2023

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šansa gostiju u poslednjim trenucima meča će se prepričavati...

DESETKOVANA PROGORELICA SE ISPRSILA U KOMŠILUKU: Golman Manić je danas nekoliko puta "spasao" svoj tim ubedljivog poraza!

Foto: OFK Progorelica

U okviru 18. kola Raške okružne lige ekipa Budućnosti iz Konareva ugostila je sastav OFK Progorelice, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina minimalnim rezultatom (1:0).

Republika

Sastav Budućnosti je u ovaj duel ušao sa deobe druge pozicije i 32 osvojena boda (jedan manje od lidera), dok je ekipa Progorelica sa samo jednim bodom manje u odnosu na rivala, na četvrtom mestu u ligi. 

U prvom poluvremenu igralo se pretežno pred golom gostiju, ali je odličnim intervencijama golman Marko Manić održavao sastav Progorelice u meč.

Napadali su igrači Budućnosti sa svih strana, leteli su udarci ka golu protivničkog golmana, ali promene rezultata tokom prvog poluvremena nije bilo.

Najbolju priliku gosti su imali preko mladog Dimitrija Vujovića, čiji je udarac golman domaćina uspeo da zaustavi. 

U nastavku meča, posle samo 11 minuta igre u drugom delu uspeli su igrači Budućnosti da dođu do vođstva. Ivica Grković je odličnim udarcem savladao golmana Manića, 1:0 za domaćina.

Situacija na terenu se nije promenila, domaći igrači su hteli da što pre uvećaju svoju prednost kako bi sprečili neizvesnu završnicu.

Republika

Foto: OFK Progorelica

Nekoliko trenutaka pre odbrane Manića

Mogla je Budućnost ubrzo da duplira prednost udarcem sa "kreča", ali je Manić i to uspeo da zaustavi. 

Zapretili su i gosti, odlično je izveo slobodan udarac Đokić, ali je udarac Erovića završio van okvira gola. 

Pred sam kraj meča gosti su mogli do jako bitnog gola, Komatina je odlično prošao po desnoj strani, uputio je centaršut koji je stigao do Brkušanca, koji sa svega par metara od gol linije, šalje loptu preko prečke. 

Budućnost (Konarevo) - Progorelica 1:0 (0:0)

Budućnost: Pantović, Samčović, Grković, Bažalac (od 75' Stanišić), Lekić, Milojević, Bižić, Ignjatović, Vlašić, Đorić, Grujić (od 89' Đorđević)

Progorelica: Manić, Bažalac, Đokić, Mirković, Brkušanac, Jojić (od 46' Vujović), Erović, Komatina, Sekulić, Žojić

Iz redova gostujućeg tima su posle meča poručili:

- Treba napomenuti da smo na ovaj duel došli sa svega 12 igrača u sastavu, od čega trojica omladinaca čemu su kumovale povrede. Porez kojem se nema šta prigovoriti, momci su ostavili poslednji atom snage na terenu, a nedostajalo je i malo sportske sreće da se isti izbegne.

Ovim trijumfom ekipa Budućnosti je stigla do liderske pozicije, dok je sastav Progorelice spao na peto mesto.

U sledećem kolu sastav Budućnosti gostuje u Delimeđu, ekipi Koštampolje, dok tim Progorelice opet igran van svog terena, ovoga puta u Mataruškoj Banji sa Ibrom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading