SUTJESKA SE IZDIGLA KAO FENIKS: Nisu dozvolili gostujući igrači da ih poremeti promašen penal i brojčani deficit!

Autor:

Sport

08.03.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gostujući timovi su bili uspešniji na otvaranju prolećnog dela prvenstva.

SUTJESKA SE IZDIGLA KAO FENIKS: Nisu dozvolili gostujući igrači da ih poremeti promašen penal i brojčani deficit!

Foto: FK Sutjeska Bačko Dobro Polje

Proteklog vikenda startovao je prolećni deo prvenstva Područne lige Subotica. Od sedam mečeva, dva su završena podelom bodova, u četiri situacija je slavio gostujući tim, dok je samo na jednom susretu domaćin upisao sva tri boda.

Republika

AFK Ada dočekala je ekipu Sutjeske iz Bačkog Dobrog Polja, prvi susret ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je glasio 1:1.

Subotnji duel odigran je po odlično pripremljenom terenu i veoma dobrim uslovima za igru.

Već na startu meča imali su gosti priliku sa kreča da dođu do vođstva, ali ista nije iskorišćenja. Vodila se velika bitka po celom terenu, igrači oba tima se nisu štedeli.

Kristijan Varga je u prvih 45 minuta pokazao tri žuta kartona, dva puta su "požuteli" igrači iz domaćeg tabora, dok je jednom opomenut fudbaler gostiju.

Na poluvreme se otišlo bez ozbiljnih opasnosti po golmane na obe strane, i kada bi se stvorila neka opasnost u kaznenim prostorima, ona bi ubrzo bila otklonjena.

Odmah po povratku sa desetominutne pauze požuteo je Luka Klještan, član Sutjeske. Isti igrač je sredinom drugog poluvremena zbog starta dobio i drugi žuti karton, što je značilo i prevremeni odlazak u svlačionicu.

Brojčano nadmoćniji pokušavali su domaći igrači da dođu do vođstva, trener Tibor je izvršio i dve izmene kako bi svežinom sa klupe pokušao da promeni stvari na terenu.

Situacija koja je obeležila ovaj susret odigrala se u 79. minutu. Veljko Cicmil je na oduševeljenje gostujućih navijača uspeo da savlada golmana Đukića za prednost Sutjeske od 1:0.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka gosti su uspeli pametnom igrom da sačuvaju prednost i osiguraju sva tri boda. I pored brojčanog deficita, kao i promašenog jedanaesterca na startu pokazali su igrači Sutjeske karakter i uspeli su borbenošću da dođu do trijumfa.

AFK (Ada) - Sutjeska (Bačko Dobro Polje) 0:1 (0:0)

AFK: Đukić, Vujić (od 81' Križan), Tobdžić, Bešenji (od 76' Ibrić), Kurtešanin, Đisalov (od 61' Doroslovački), Nađ, Budai, Požar (od 61' Berec), Balint, Pinter

Sutjeska: Lukić, V. Cicmil, Klještan, Glumac, Zorić, Rodić, U. Cicmil, Čude, Peković (od 85' Jakić), Hrnjački, Ognjenović (od 67' Bajić)

U sledećem kolu ekipa Sutjeske dočekuje lider na tabeli, dok sastav AFK-a gostuje timu Njegoša iz Lovćenca

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading