ZA ANALE I FUDBALSKE ALMANAHE: Do sada nezabeležena situacija u srpskom fudbalu - Nigerijci kolo vode!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.03.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojeći prolećni deo šampionata, po mnogo čemu imaće prefiks istorijskog.

ZA ANALE I FUDBALSKE ALMANAHE: Do sada nezabeležena situacija u srpskom fudbalu - Nigerijci kolo vode!

Foto: FK Sloga Bajina Bašta

Usled vremenskih neprilika, start prolećnog dela šampionata u okviru Srpske lige Zapad prolongiran je za nedelju dana, pa će se mečevi 16. kola navedenog ranga takmičenja, odfigrati predstojećeg vikenda, tj. u subotu 11. i nedelju 12. marta.

 

Polusezona pred nama doneće veliku borbu, kako za sam vrh tabele, tako i za opstanak u zapadnoj grupi srpskoligaškog karavana.

Kada je reč o liderskoj poziciji i plasmanu u Prvu ligu Srbije, ekipe Smedereva 1924 i čačanskog Borca 1926 izdvojile su se po osnovu rezultata iz prvog dela šampionata, ali su svi fudbalski poznavaoci jedinstveni u stavu da će ka navedenoj poziciji sa punim pravom stremiti i pribojski FAP, Sloga iz Požege, ali i Polet iz Ljubića i Tutin koji u ovom momentu ipak imaju priličan bodovni zaostatak.

Što se tiče donjeg doma Srpske lige Zapad, slobodno se može reči da će ekipe od 7. do poslednje 16. pozicije strahovati za svoj status u narednoj sezoni. U ovom momentu najugroženiji su Sloga iz Bajine Bašte, ariljska Budućnost i kraljevačka Sloga, ali bodovni zaostatak je takav da bilo kakav niz povoljnih rezultata može doneti kompletan preokret kada je stanje na tabeli u pitanju.

Ipak, ono što će svakako obeležiti predstojeće proleće, jeste činjenica da će po prvi put u navedenom takmičenju učestvovati dvojica fudbalera koja potiču sa afričkog kontinenta, a obojica stižu iz Nigerije.

Dres pribojskog FAP-a nosiće, srpskoj javnosti dobro poznat napadač Obiora Odita koji je u Srbiji do sada nastupao za ivanjički Javor, Partizan, Voždovac, lučansku Mladost i pančevački Železničar.

Foto: FK FAP Priboj

Dobro poznato lice - Obiora Odita

 

Njegov zemljak, dvadesetosmogodišnji Emeka Emerun u narednih šest meseci nosiće opremu Sloge iz Bajine Bašte. Reč je o fudbaleru koji je u mlađim kategorijama nosio opremu minhenskog Bajerna, a bio je i član mlade reprezentacije Nigerije. I Emerun ima iskustvo igranja u Srbiji, s obzirom da je nastupao za užičku Slobodu, Radnički iz Pirota, kao i Budućnost iz Dobanovaca.

Ovoga puta dvojica fudbalera imaće potpuno različite zadatke. Odita če sa "kamiondžijama" pokušati da stigne do višeg ranga takmičenja, dok se od Emeruna očekuje da pomogne Slogi u borbi za opstanak.

- Srpska liga Zapad, 16. kolo:

Polet (Ljubić) - Mačva 1929 (Bogatić)

Mladi radnik 1926 (Požarevac) - Borac 1926 (Čačak)

Budućnost (Arilje) - FAP (Priboj)

Rađevac (Krupanj) - Budućnost Krušik 2014 (Valjevo)

OFK Mihajlovac (Mihajlovac) - Sloga (Kraljevo)

Takovo (Gornji Milanovac) - Tutin (Tutin)

Sloga (Požega) - Real (Podunavci)

Sloga (Bajina Bašta) - Smederevo 1924 (Smederevo)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading